Meclis’ten zam çıktı...

Çanakkale Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri fiyatları yeniden düzenlendi. Düzenlemenin ardından öğrenci tarifesi 1.10 lira oldu. Tam tarifesi ise 1.50 Lira olarak kaldı. Kampüs içi ise 25 Kuruş olarak kalırken, Dardanos Güzelyalı Çınarlı`da öğrenci 1.70 liradan 2.00 lira’ya tam ise 2.00 liradan 2.50 liraya çıkarıldı. Merakla beklenen Karacaören Köyü-Esenler mahallesi sınırlarında revizyon nazım imar planı ile kısmi revizyon uygulama imar planı ise tartışmaların ardından son kez Temmuz ayı meclisinde görüşülmek üzere ertelendi.

752
 
 
Çanakkale Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında halk otobüslerinde öğrenci tarifesine zam kararı çıktı. Zammın ardından öğrenci tarifesi 1.10 Lira oldu. Aylardır kamuoyunda konuşulan Karacaören Köyü-Esenler mahallesi sınırlarında revizyon nazım imar planı ile kısmi revizyon uygulama imar planı teklifi Temmuz ayı meclisine ertelendi. İmar maddelerinin görüşülmesi sırasında vatandaşların talepleri ile komisyon gündemine alınan ve görüşülen dosyaların daha sonra yine talepte bulunan vatandaşlar tarafından geri çekilmesini doğru bulmadığını ifade eden Başkan Gökhan; “Dosya belediyeye girdiği anda hukuki işlem başlar. Bu şekilde geri çekti diye bir şey olamaz. Bu konu daha sonra dönüp dolaşıp yine meclise gelecek. Bir daha olmasın son kez uyarıyorum” dedi.
 
“Otobüs tarifesi zamlandı”
Çanakkale Belediye Meclisinde yolcu taşıma ücretleri yeniden düzenlendi. Ulaşım komisyonunda oy çokluğu ile alınan karara göre şehir içi öğrenci 90 kuruş’tan 1.10 Lira’ya çıkarıldı. Tam tarifesi ise 1.50 Lira olarak kaldı. Kampüs içi ise 25 Kuruş olarak kalırken, Dardanos Güzelyalı Çınarlı da öğrenci 1.70 liradan 2.00 lira’ya tam ise 2.00 liradan 2.50 liraya çıkarıldı. Ulaşım komisyonundna gelen teklif hakkında yapılan oylamada CHP Grubu kabul oyu verirken AKP ret, MHP ise çekimser oy verdi. Komisyondan gelen teklif oy çokluğu ile kabul edildi.
 
“Karacaören Temmuz’a bırakıldı”
Çanakkale gündemini uzun süredir meşgul eden meclis gündemine gelmesi sürekli ertelenen Karacaören Köyü-Esenler mahallesi sınırlarında revizyon nazım imar planı ile kısmi revizyon uygulama imar planı teklifi Temmuz ayı meclisine ertelendi. CHP Grup Başkan Vekili Muzaffer Özgen, konunun parti grubunda görüşülmesi için süre isterken; “30-40 bin kişinin yaşayacağı bir alandan söz ediyoruz. 20 gün süre uzun değil” dedi. 
 
AKP Grup Başkan Vekili Cumhur Kabasakal ise ertelemeye gerek olmadığını savundu. AKP’li meclis üyesi Eren Kemerli de değişikliğin 8 ay önce hazırlandığını ifade ederek; “Çeşitli sebeplerden görüşülmesi ertelendi. Ama artık ertelemeye gerek yok” dedi.
 
Son olarak söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da; “Önümüzdeki mecliste bu konuyu konuşalım. Çözüme ulaştıralım. İnsanların haklarını engelleyemezsiniz. Meclis görevini ihmal etti “ dedi. Yapılan oylamada erteleme talebi oy çokluğu ile kabul edildi.
Paylaş