havadurum

MEB çok çabaladı, Öğrenciler ilgi göstermedi

Milli Eğitim Bakanlığı, umre programı için Türkiye genelindeki okullara resmi yazı gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onca telkinlerine rağmen Çanakkale’den programa öğrencilerin ilgisi oldukça yetersiz olurken, tüm İl genelinden kampanya temelindeki müracaat sayısı sadece 25 kişi oldu.

789
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yarıyıl tatilinde umre programı Çanakkale de ilgi görmedi. Diyanet işleri başkanlığının yarıyıl tatilinde öğretmen, öğrenci ve velilerin katılabileceği 10 günlük umre programına Çanakkale’den 25 kişinin başvurduğu öğrenildi.
 
Çanakkale’de ilköğretim ve liselerde eğitim gören toplam 72 bin 490 öğrenciden sadece 25 öğrencinin programa katılması ilginin oldukça düşük olduğu şeklinde yorumlandı. Diyanet İşleri Başkanının duyurduğu bu programın ardından tur şirketleri de harekete geçmiş yarıyıl umre tur programları hazırlamışlardı. 13 Ocak tarihinde sona eren başvurulara göre Çanakkaleliler umre programına ilgi göstermedi.
 
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı ise, umre programı için Türkiye genelindeki okullara resmi yazı gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onca telkinlerine rağmen Çanakkale’den programa ilgi oldukça yetersiz kaldı. Tüm İl genelinden kampanya temelindeki müracaat sadece 25 kişi oldu.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi; “Ülkemiz genelinde öğrencilerin bilgi, görgü ve tecrübelerinin arttırılmasına ve pekiştirmesine katkıda bulunmak mukaddes beldelerde bulunan ve İslam tarihi açısından önem arz eden mekanlarında ziyaret edilmesini sağlamak maksadıyla öğretmenlerin nezaretinde öğrenciler için Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ilgi yazı ekindeki program çerçevesinde ‘Özel Umre Turu’nun planlandığı belirtilmekte olup konuya ilişkin yazı örnekleri ekte gönderilmiştir. İlgi yazı ve eklerini ilçeniz okullarındaki/okulunuz öğretmen-öğrenci ve velilere duyurularak katılmak isteyenlerin isimlerinin İl Müftülüğü’ne bildirilmesi gerekiyor.”
Paylaş