havadurum

McDonald’dan Gökhan’a veda ziyareti

Görev süresi Haziran’ın sonunda dolacak olan Avustralya`nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç McDonald, veda ziyaretlerine devam ediyor...

360
Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç McDonald, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Çanakkale’nin çok büyük bir değişim içerisinde olduğunu belirten Mcdonald, kentte bir sürü yatırım gerçekleştiğini ifade etti. Çanakkale Belediyesi ile birlikte ortak projeler yaptıklarını da kaydeden Mcdonald; “Çanakkale benim için hep çok özel bir yer olarak kalacak. Çanakkale’den çok uzakta olsam da gözümüz hep burada olacak. Belediye olarak verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Konsolos Andrew Koç McDonald’a çalışmalarında başarılar dileyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale ile Avustralya arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekti.
 
Ziyaret sırasında bir basın mensubunun “Avustralya Konsolosluğu yıllardır Çanakkale’de bir otelde hizmet veriyor. Çanakkale’de bir binada hizmet vermeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Mcdonald şu yanıtı verdi: “Çanakkale’de bina arayışı içinde olduğumuz bir gerçektir. Fakat, ben gelmeden önce bu konu ile ilgili bir politika değişikliği gerçekleşti. Çanakkale’de bizim için çok önemli olan Anzak törenleri var. Bulunduğumuz otel, bu törenler için gelen Avustralyalı yetkililerin de kaldığı önemli bir otel. Dolayısıyla Anzak organizasyonu sırasında hem konsolosluğun hem de bu işi yapan ekibin aynı yerde bulunması bizim için büyük bir avantaj. Bu nedenle bu avantajlardan bahsedebiliriz.”
 
Öte yandan 3 yıldır kentte görev yapan Konsolos Andrew Koç McDonald’ın yerine Nicholas Sergi’nin Çanakkale’de göreve başlayacağı öğrenildi.
 
Paylaş