havadurum

Makam aracı saltanatına farklı tepkiler...

Kendilerine tahsis edilen makam araçlarının kanunen yasak olmasına rağmen bazı bürokratlar tarafından amaç dışı kullanılmasına CHP Milletvekili Serdar Soydan ve AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir yorum yapmazken, CHP Çanakkale Ali Sarıbaş tepki gösterdi. CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz; ”Doğru değildir” dedi.

958
Kamusal menfaatler anlamında kamu kaynaklarının itina ile kullanılması konusundaki duyarlılığın yeteri kadar gelişmemesine bağlı olarak yaşanılan bu kanunsuz durum konusundaki  tepkisizlik ülkemizin içinde bulunduğu acı gerçeklerin bir ifadesi. Gelişmeler, şimdiden  yaşanılan bu olayın unutularak  üstünün örtüleceği konusunda işaret vermekte. Bakalım bir duyarlı yetkilimiz çıkıp gereklilikler konusunda harekete geçecek mi?
 
Makam araçlarının  kanunen yasak olmasına rağmen  bazı bürokratlarca özel işlerde kullanıldığı; adeta çocuklarının okul servisi gibi kullanılması gazetemizde yer almasından sonra siyasilerin değerlendirmeleri farklı oldu.
 
Konu ile ilgili görüşlerine sorduğumuz CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan görüş belirtmek istemediğini ifade ederken AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir de yorum yapmaktan kaçındı. Kamu araçlarının özel işlerde kullanılmasının doğru olmadığını ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Hiçbir kamu kuruluşu, valiler, valilik araçları resmi hizmet araçları özel ve aile işlerinde kullanılamaz. Bu kamunun malıdır. Tüm kamunun memurları da dahil olmak üzere özel işlerine kullanamaz bunu bilmeliler doğru olan da budur. Tamamen yasaktır” dedi. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ise; “Araçların özel işlerde kullanılması doğru değildir” dedi.
Paylaş