Mahalle Meclisleri partilere açılıyor; Gelin, anlatın...

Çanakkale Kent Konseyi`nden yapılan açıklamada; “Hangi partiden hangi aday seçilecek olursa olsun onlarla birlikte bu kentte birlikte yaşıyoruz ve yaşamayı sürdüreceğiz. Merkezi kararlarda söz ve karar sahibi olacak milletvekillerimiz bu kararlarda kentin ve ayrımsız olarak kentlilerin haklarını ve sorumluluğunu taşıyacaktır. Bu sorumluluğu paylaşmak ve haklarımızı seslendirmek ve sahip çıkmak için adaylarla mahalle sakinlerimizi buluşturma programı hazırladık” diyerek, adayların mahalle meclislerini propagandalarında kullanarak, kent halkıyla buluşabilecekleri ifade edildi.

433
Son iki yerel seçimde de adayları bir araya getirerek, kentin sorunları ve çözüm önerileri üzerine fikirlerini paylaşmalarını sağlayan, Çanakkale Kent Konseyi, 7 Haziran`da yapılacak 2015 Genel Seçimleri için de kollarını sıvadı. Bütün mahallelerde meclislerini oluşturan Kent Konseyi, “Çanakkale hizmet etme” şiarıyla yola çıkan tüm partilerdeki bütün aday adaylarını kent halkıyla buluşturacak. Kent Konseyi`nden yapılan açıklamada, “7 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde adaylar Çanakkale Kent Konseyi’nin Mahalle Meclisi salonlarında belirlenecek program doğrultusunda propaganda faaliyetlerini gerçekleştirebilecekler. Adayları mahalle sakinleriyle buluşturacak bu uygulamada, bütün partiler ve adaylar bu olanaktan eşit ve tarafsız bir şekilde yararlanacaktır” dendi.
 
10 Mayıs-4 Haziran
“Ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlama”nın Kent Konseyleri’nin başta gelen görevlerinden olduğu ifade edilen açıklamada, “Kentin ve kentlilerin beklentilerini merkezi düzeyde temsil ederek, bu beklentilerin hayata geçirilmesinde karar organlarını etkileyecek milletvekillerimizi seçmemize 2 ay kaldı. Hangi partiden hangi aday seçilecek olursa olsun onlarla birlikte bu kentte birlikte yaşıyoruz ve yaşamayı sürdüreceğiz. Merkezi kararlarda söz ve karar sahibi olacak milletvekillerimiz bu kararlarda kentin ve ayrımsız olarak kentlilerin haklarını ve sorumluluğunu taşıyacaktır. Bu sorumluluğu paylaşmak ve haklarımızı seslendirmek ve sahip çıkmak için adaylarla mahalle sakinlerimizi buluşturma programı hazırladık. Adayları 7 mahallede, ortaklaşa hazırlanacak bir takvime göre buluşturacak programın 10 Mayıs’ta başlaması hedefleniyor. Buna göre seçime giren partiler/adaylar arasında bir ayrım gözetmeden bütün partilere eşit ve tarafsız bir yaklaşımla hazırlanacak propaganda programı 4 Haziran’da sona erecek” dendi
 
“Barışa ve demokrasiye de katkı sağlayacaktır”
Kent Konseyi`nden yapılan açıklamada tüm aday adaylarının kent halkı ile buluşmasının, barış ve demokrasiye da katkı sağlayacağı de ifade edilerek “Adayların, Kent Konseyi’nin 7 mahalledeki Mahalle Meclisi salonlarında kendilerini ve partilerinin programlarını halka anlatmak ve onların sorularına yanıt vermek imkânı bulacağı bu etkinlikle kentimizin ortak yönetimi konusunda, çok aktörlü yönetişimin ileriye taşınmasında bir adım daha atılmış olacaktır. Bu buluşmaların kentimizdeki barış ortamının ve demokrasinin güçlenmesine da katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz. AKP, CHP, MHP, HDP, DSP, Vatan Partisi, BTP (Bağımsız Türkiye Partisi)’yle görüşerek programa katılacakları konusunda görüşleri alınmış, kendilerine ulaşamadığımız, seçime girecek olan ve programa katılmak isteyen partilerin de 10 Nisan akşamına kadar Kent Konseyi’ne bilgi vermelerini de ayrıca duyurmak istiyoruz” denildi.
Paylaş