Madenciye karşı ‘duran adam’ eylemi

Kurşunlu`da sular durulmak bilmiyor. Önceki gün ağaçların kesilmesine karşı yetkilileri harekete geçiren köy halkı, dün de madencinin baskısına, ağaçlarının yeniden kesilmek istenmesine karşı tüm köy halkı olarak `duran adam` eylemi yaptı. Köylü, Kurşunlu`da doğasını ve geleceğini savunmaya devam ediyor.

1183
 
Dün sabah saatlerinde köylüler, köylerinden geçmekte olan madencilerin önünü keserek köyden geçmelerine izin vermek istemediler. “Sizin bu köyden geçmenizi istemiyoruz” diyen köylüler, bunun üzerinde köye gelen jandarma komutanının durumu savcılığa bildirmesi ve savcının “eylemi bitirin” talimatı vermesi üzerine “biz madencilerin bu köyden geçmesini istemiyoruz. Başka bir yol açsınlar kendilerine” diyerek eylemi bitirdiler. Madencinin şikayetçi olduğu köylüler, daha sonra Jandarma Komutanlığı`na giderek ifade verdiler. Köye yaklaşık 100-200 metre mesafede açılması planlanan feldspat madeni için, önceki gün ormanlık alanda başlayan ağaç kesimi ve köylülerin direnişi dün de devam etti.
 
 
Madene karşı “duran köylü”
Kurşunlu Köyü Killiktepe mevkiinde, Zafer Madenciliğe ait olduğu öğrenilen feldspat madeni çalışmalarının devam ettiği, maden sahası için yol düzleme ve ağaç kesim çalışmalarını sürdüren firma, köylülerin direnişi ile karşı karşıya geldi. İki gündür köylünün gösterdiği direniş nedeni ile köylülerden defalarca şikayetçi olan firmaya inat köylüler, “Doğamızı ve yaşam alanımızı savunacağız. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok” diyerek tepki gösteriyor. Bölgede maden ocağı açılmasını istemeyen Kurşunlu köylüleri, seslerini duyurmakta oldukça da kararlı görülüyor. Ağaç kesiminin yapıldığı ormanlık alana giderek, burada yaklaşık 2 saat süreyle yüzlerini ormana ve kesilen ağaçlara doğru dönüp hep birlikte `duran köylü` eylemi yaptı.
 
Paylaş