Madenciye ceza şoku

Bayramiç ilçesine bağlı Karaköy Köyü Gediktepe bölgesinde altın arama sondaj çalışmalarını sürdüren altın madeni şirketine, kimyasal sondaj atıklarıyla çevreyi kirlettiği tespit edilmesi sonucu 40 bin 636 TL para cezası uygulandı.

Kimyasal sondaj atıklarıyla çevreyi kirlettiği için para cezası kesilen madencilik şirketinin, dün gazetecileri sondaj sahasına götürmesi ise dikkat çekti. Kimyasal atıkların Bayramiç Barajı`na aktığını gören köylülerin şikayeti üzerine muhtarlığın suç duyurusunda bulunmasının ardından alınan numune sonuçlarına göre kesilen ceza ile birlikte altın şirketinin çevreyi kirlettiği tescillendi.

1062
Kimyasal sondaj atıklarıyla çevreyi kirlettiği için para cezası kesilen madencilik şirketinin, dün gazetecileri sondaj sahasına götürmesi ise dikkat çekti. Altın arama sondaj çalışmaları sırasında, kullanılan kimyasal atıkların Bayramiç Barajı`na aktığını gören köylüler, söz konusu şirketin çevreyi kirlettiği için durumu muhtarlığa bildirmişti. Köylülerin tepkisi üzerine Karaköy Köyü Muhtarı Ramazan Çakır, şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığın talimatı ile birlikte yetkililer tarafından kimyasal sondaj atıklarının karıştığı derelerden su numuneleri alındı. Alınan su numuneleri laboratuarlarda incelendi. Kimyasal atıkların suya karıştığını belirleyen yetkililer, çevre kirliliğine neden olduğu için maden şirketine, 40 bin 636 TL para cezası kesti. Çevreyi kirlettiği için altın şirketine ceza kesildiğini belirten Karaköy Muhtarı Ramazan Çakır; “Kesilen ceza ile birlikte altın şirketinin çevreyi kirlettiği tescillenmiştir. Atıklar nedeniyle derelerdeki balıklar ve kurbağalar öldü” dedi.
Paylaş