havadurum

Madenciler belediye başkanını tehdit mi etti?

Madencilerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Yenice’ye bağlı Kalkım Belediye Başkanı Ahmet Şahin, kendisini tehdit ettiklerini ileri sürdüğü madencilerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Başkan Şahin, “Bana tehdit ettiklerinde Çevre İl Müdürlüğü ekipleri de vardı. Ama onlar ‘biz duymadık’ ifadesini verdiler” dedi.
Yenice’nin Kalkım Beldesi’nde bulunan bir kurşun madeninin kimyasal sularını atık havuzu yerine Agonya Çayı’na bıraktıkları iddiası vatandaşlardan tepki almaya başladı. Çinko kurşun madeni işleten bir şirketin, Kazdağları’ndan doğup, Gönen Barajı’na kadar uzanan ve bu bölgedeki ilçe, belde ve köylerin ihtiyacını karşılayan Agonya Çayı’na kimyasal maddelerini deşarj ettiklerini ifade eden Kalkım Belediye Başkanı Ahmet Şahin, bu duruma tepki gösterdi.
Numune alındı mı?
Öte yandan bu tartışmalar sürerken bir taraftan da numune almaları beklenen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, “Makinemiz bozuk. Numune alamayız” dedikleri ileri sürüldü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin numune alıp almadıkları ise merak konusu oldu.

1568
Yenice’nin Kalkım Beldesi’nde bulunan bir kurşun madeninin kimyasal sularını atık havuzu yerine Agonya Çayı’na bıraktıkları iddiası vatandaşlardan tepki almaya başladı. Çinko kurşun madeni işleten bir şirketin, Kazdağları’ndan doğup, Gönen Barajı’na kadar uzanan ve bu bölgedeki ilçe, belde ve köylerin ihtiyacını karşılayan Agonya Çayı’na kimyasal maddelerini deşarj ettiklerini ifade eden Kalkım Belediye Başkanı Ahmet Şahin, bu duruma tepki göstererek, “Onlarca insanın içme ve kullanma suyu buradan karşılanıyor. Hal böyle olunca hem Agonya Çayı’nın geleceği hem de insanların sağlığı noktasında kendimizi sorumlu hissediyoruz. Ben Atık havuzları yerine kimyasalların Agonya Çayı’na bırakıldıkları şikayetimi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptım. Bir görseniz toprak bile simsiyah olmuştu” dedi.
 
“Bizim yanımızda olmadılar”
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin Kalkım’a geldiğini ifade eden Başkan Şahin, “Buraya gelerek numune alma çalışması yaptılar. Ancak bu sırada, yani bizim personelimizin de eşlik ettiği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sırasında maden firması yetkilileri bizi tehdit etmişler. Belediyemiz personeli ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yanında dile getirilen tehditler nedeni ile ben Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden görevli olarak beldemize gelen kişiler tehditleri duymadıklarını beyan etmişler. Devletin görevlisi olarak beldemize gelen yetkililer, bizim yanımızda olmaları gerekirdi, yetkililerin bizi sahip çıkması gerekirdi. Orada biz yalan söyleyin demiyoruz. Doğruyu söylesinler duydukları şeyleri ‘duymadık’ demesinler” dedi.
 
“Bundan sonra benden çekinsin”
Olayı anlatan Kalkım Belediye Başkanı Ahmet Şahin, “Numune alma sırasında maden şirketi müdürü benim personelime dönerek, ‘Başkanınıza söyleyin bundan sonra benden çekinsin’ ve ‘Onun boynuna yular takar gezdiririm’ gibi tehditler ile küfürler etmiş. Biz de bunun üzerine hukuki haklarımızı aramaya başladık. Ancak tabi burada üzücü olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin, bizim yanımızda yer almamalarıydı. Ben, bize sahip çıkmalarını beklerdim” dedi.
 
Numune alındı mı?
Öte yandan bu tartışmalar sürerken bir taraftan da numune almaları beklenen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, “Makinemiz bozuk. Numune alamayız” dedikleri ileri sürüldü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin numune alıp almadıkları ise merak konusu oldu.
Paylaş