havadurum

Maden karanlığındaki işçilere ithaf edildi

Sanatçı Ceren İlyasoğlu, Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin anısına düzenlediği `Işık` isimli sergisinde yer alan “Gezi direnişi” ve “Madımak`ın ışık insanları” anısına yaptığı resimlerini beğeniye sundu.

947
 
 
Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi`nde açılışı gerçekleştirilen `Işık` isimli sergiye Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, Sanatçı Ceren İlyasoğlu`nun babası ve aynı zamanda gazetemiz Çanakkale Olay`ın köşe yazarı Ensar İlyasoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkılırken çekilen fotoğrafı ile sembol haline gelen `Kırmızılı Kadın`ı da resimlerine yansıtan İlyasoğlu`nun `Gezi direnişi` ve `Madımak` ile ilgili fotoğrafları katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sergilerde açan Sanatçı Ceren İlyasoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada; Türkiye`de insan hayatının hiç bir değerinin olmadığını ve bu değersizliğe karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda mücadelesini sanatta verdiğine dikkat çeken İlyasoğlu; “Serginin adını Işık olarak düşünmüştüm. Madımak için düşünmüştüm bu ismi. Ama Soma`da yaşanan acı bir tesadüfle karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştim. Soma`da yaşanan facia nedeniyle çok üzgünüm. Ülkemizde insan hayatının hiç bir değeri yok. Bu değersizliğe karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Ben resimlerimde mücadele ediyorum. Sanatta mücadele ediyorum. Soma`da yaşanan faciada hayatını kaybeden maden işçilerine Allah`tan rahmet, kederli ailelerine ise başsağlığı diliyorum. Bu vahim olaydan yaralı kurtulan işçilere ise acil şifalar diliyorum. Bu sergimi de Soma`da hayatını kaybeden işçilerin anısına düzenlemek istedim” dedi.
 
 
Gezi Parkı ile Madımak`ı resimlerine işledi
25 adet eserin yer aldığı sergide; Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkılırken çekilen fotoğrafı ile sembol haline gelen `Kırmızılı Kadın` , `Gezi Direnişi ve Madımak katliamı` ile ilgili resimlerinin de olduğunu ifade eden İlyasoğlu, sanatseverlerin Mayıs ayı sonuna kadar `Işık` isimli sergiyi Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi`nde ziyaret edebileceğini dile getirdi.
 
 
“Işık sergisi ocağın karanlığındaki işçiler için umut olsun”
Serginin çok anlamlı olduğunu kaydeden Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş ise; “Soma`da bir facia yaşandı. Çok sayıda işçi bu faciada hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçilere Allah`tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Kazadan yaralı kurtulan işçilere de acil şifalar diliyorum. Ceren İlyasoğlu`nun bu sergisi inşallah bir umut olur” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş sergide yer alan eserleri incelerken, Sanatçı Ceren İlyasoğlu ise eserler hakkında detaylı bilgiler verdi.
 
 
Paylaş