havadurum

Maden işçilerine adandı

Çanakkale`de ilk kez gerçekleştirilecek İşçi Filmleri Festivali`nin açılış yürüyüşü dün gerçekleşti. İskele Meydanı`nda toplanan kalabalık grup, Praksis müzik grubunun söylediği işçi marşlarına eşlik ederken, yakılan fenerler ve baretler dikkat çekti. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteklediği İşçi Filmleri Festivali`nin bu yıl başka bir anlamı daha var!

470
 
 
Çanakkale`de ilk kez gerçekleştirilecek olan, bu yıl 9`uncusu organize edilen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), 2-8 Kasım tarihleri arasında Çanakkaleliler ile buluşuyor. Daha önce İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır`daki gösterimleri büyük ilgi gören İFF, bu yıl Çanakkale başta olmak üzere, farklı birçok kentte yapılacak.

Dün açılış yürüyüşü ile başlayan İşçi Filmleri Festivali, Türkiye işçi sınıfına adandı. Bu yıl Soma ile başlayan, Şırnak, Ermenek, Bartın ve Zonguldak`ta devam eden maden facialarında çok sayıda maden işçisi yaşamını yitirdiğinin hatırlatıldığı yürüyüşte, Türkiye`de işçi olmanın bedelinin madenlerde, tersanelerde, fabrikalarda ya da tarlalarda ölümle-yaşam arasına sıkıştırıldığı vurgulandı.

Festivalin maden işçileri başta olmak üzere, günlük yevmiyeleri için güvencesiz çalışma koşullarında hayatını idame ettirmeye çalışan tüm Türkiye işçi sınıfına adandığının vurgulandığı yürüyüşte, katılımcıların baretler giymesi dikkat çekti. 2-8 Kasım tarihleri arasında Erkan Yavuz Sahnesi, Pan Görsel Kültür Derneği, Türkan Saylan Sosyal Tesisleri, Kepez Belediyesi Nikah Salonu ve Yalı Hanı`nda toplam 45 film ücretsiz olarak gösterilecek. Festival sırasında ayrıca, 4 kasım Salı günü 18.00`de Soma paneli ve 8 Kasım Cumartesi günü Gezi paneli yapılacak.
 
Paylaş