havadurum

LGS sınavı tarihi açıklandı! LGS sınavı tarihi ne zaman?

Liseye geçmek için hazırlanan öğrenciler için gözler Milli Eğitim Bakan’ı Yusuf Tekin’in açıklamasında çevrildi. LGS sınavı ne zaman yapılacak? Sınav hangi tarihlerde gerçekleştirilecek? Hangi konular yer alacak? İşte detaylar…

800

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını duyurdu. Öğrencilerin, 2023-2024 eğitim öğretim yılını 14 Haziran'da karnelerini alarak tamamlayacaklarını belirten Bakan Tekin, 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle 2024 LGS sınavının tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini ifade eden Bakan Tekin, kararlarının öğrenci ve velilerin bayram hazırlıkları ve yaz tatili planlamalarını daha rahat bir şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla alındığını vurguladı.

Müfredat aynı kalacak

Bakan Tekin, 2 Haziran'da gerçekleşecek LGS sınavının soru sayısı ve soru şeklinde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtti. Ayrıca, tüm soruların sınav takvimine uygun bir şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarındaki konu ve kazanımlara dayalı olarak hazırlanacağını açıkladı.

Bakan Tekin, sınav takvimi ve süreçle ilgili önemli bilgilendirmelerin devam edeceğini ve bu konuda gelişmeleri zamanında paylaşacaklarını da ekledi.

(Erhan Taylan)

Paylaş