havadurum

Lapsekili vatandaşlar, afet bölgesinde

323
Merkez üssü Kahramanmaraş`ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki büyük depremin ardından 30 bini geçkin yurttaş yaşamını yitirdi. Evsiz kalan on binlerce depremzedenin ise nen büyük sorunları arasında barınma, ısınma, yemek ve hijyen geliyor. Lapseki Belediyesi, acıların bir az da olsa dinebilmesi için yardım çağrılarında bulunuyor. Geçtiğimiz gün yeni bir tır afet bölgesine gönderildi. Belediye yetkililerince yapılan açıklamada, "Belediyemiz tarafından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında vatandaşlarımızın desteği ile 10. aracımızı dualarla uğurladık. Yardım kampanyamız devam ediyor. El Feneri, jeneratör, tüp, elektrikli ısıtıcı, katalitik soba, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, powerbank, (bay-bayan-çocuk) mont, kaban, ayakkabı, bay - bayan kişisel hijyen malzemeleri ihtiyacı vardır. 
Yardımlarınızı Lapseki Belediyesi Yeni Hizmet Binamıza teslim edebilirsiniz" açıklamasında bulundu. Afet bölgesindeki aşevine dair ise Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Deprem bölgesindeki yemek ihtiyacı doğrultusunda Aşevimizin ve destek olan hemşehrilerimizin yardım erzakları mutfak alet ve ekipmanları da yanlarında olmak üzere gönüllü aşçılarımız ile birlikte hayat normale dönene kadar depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunacağız" dedi.
 
"Gönüllü ekibimiz kardeşlerimiz için çalışıyor"
Öte yandan afet bölgesine giden Lapsekili gönüllü vatandaşlara dair ise açıklamada, "Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve destek olmak amacıyla Osmaniye ve Kahramanmaraş Deprem Bölgesinde Lapsekili vatandaşlarımızdan oluşan gönüllü ekibimiz kardeşlerimiz için canla başla çalışıyor" denildi.
 
"Yaralarımızı birlikte saracağız"
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise sahra mutfağının deprem bölgesinde hizmete başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ülkemizi etkileyen iki büyük depremin ardından yaraları sarmak için harekete geçen Lapseki Belediyemiz tarafından gönüllü aşçılarımız ve gönüllü Lapsekili vatandaşlarımız ile birlikte Kahramanmaraş`ın Dulkadiroğlu ilçesine Sahra Mutfağı (aşevi) kuruldu. Hizmet verebilecekleri yere ulaşan sahra mutfak, kurulmasının ardından depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Kahramanmaraş ilimizde depremzede vatandaşlarımıza ilçemizdeki belediyemiz ve kaymakamlığımızın koordinesinde hemşerilerimizinde destekleri ile sıcak yemeği vatandaşlara sunacağız. Deprem bölgesindeki yemek ihtiyacı doğrultusunda aşevimizin ve destek olan hemşehrilerimizin yardım erzakları mutfak alet ve ekipmanları da yanlarında olmak üzere gönüllü aşçılarımız ile birlikte hayat normale dönene kadar depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunacağız. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" dedi.
(Nevin Yüksel) 
 
Paylaş