havadurum

Lapseki sele teslim

Lapseki ve Biga ilçesinde yaşanan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etlerken, bazı ev ve işyerleri sular altında kaldı.

1238
 
 
Lapseki ve Biga ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Şevketiye, Güreci ve Çavuşköy Köyleri’nde evleri su bastı. Şevketiye Deresi’nde meydana gelen taşkınlar nedeniyle evlerini su basan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı. Şevketiye Köyü’nden geçen derenin suları yükselirken, yağmur sularının önüne katıp sürüklediği ağaç parçaları derenin üzerindeki köprünün ayaklarını tıkayınca kısa süreli taşkınlar meydana geldi. Taşan sular nedeniyle dere yatağına yakın bazı evleri su basarken, bir köylünün ise 2 kuzusu telef oldu.
 
 
Sokaklar göle döndü
Çavuşköy ve Güreci Köyleri’nde ise etkili olan sağanak yağğış ile birlikte cadde ve sokaklar göle döndü. Güreci Altı mevkiindeki Şehit Hasan Öztekin Camisi’nin bahçesini de su bastı. Yağışın ardından Lapseki Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Lapseki Belediyesi ekipleri köyde suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti. Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile Şevketiye’de incelemelerde bulunarak son durum ile ilgili bilgi aldılar.
 
Paylaş