Lapseki halkından Vali Tuna’ya teşekkür

Lapseki Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi Müdürü İ.İ ile taciz olaylarına karıştığı iddia edilen Edebiyat Öğretmeni Ö.T.’nin görevden alınması velilerde büyük sevinç yarattı. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan, taciz olaylarının cezasız kalmaması hem velileri hem de tacize uğrayan mağdur öğrencilerin yaşadığı tedirginliği sona erdirirken, söz konusu olaylar nedeniyle büyük bir gerilimin yaşandığı okul ise huzur ortamına kavuştu...

793
“Valimize teşekkür ediyoruz”
Çanakkale’de daha önce yaşanan taciz olaylarında olduğu gibi Lapseki’deki iddialar konusunda da hassasiyet göstererek duruma müdahale eden Vali Güngör Azim Tuna’ya teşekkür eden veliler; “Sonuç olarak buradaki eğitimin seviyesi ciddi şekilde düşmeye başlamıştı. Bu konunun bir an önce çok acele çözülmesi gerekiyordu. Sayın valimize bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da gösterdiği titiz yaklaşım için teşekkür ediyoruz. Yapılması gereken de buydu” dediler.
 
Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan, taciz olaylarının cezasız kalmaması hem velileri hem de tacize uğrayan mağdur öğrencilerin yaşadığı tedirginliği sona erdirirken, söz konusu olaylar nedeniyle büyük bir gerilimin yaşandığı okul ise huzur ortamına kavuştu. Çanakkale Olay Gazetesi olarak ‘İddialar Ürpertiyor’ başlığıyla okuyucularımıza duyurduğumuz haber sonrası harekete geçen Vali Güngör Azim Tuna sorumluluk ile davranıp iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirerek sorunun çözümlenmesini sağlaması, veliler tarafından takdire şayan bir girişim olarak değerlendirildi. Yaşanan olaylar nedeniyle psikolojisi bozulan öğrenciler, okul müdürü İ.İ ile Edebiyat Öğretmeni Ö.T.’nin görevden alınmasıyla rahat bir nefes alırken, çocuklarının aynı olaylara mağdur kalacağı yönünde kaygılar taşıyan veliler ise, açılan soruşturma kapsamında olaylara adı karışan görevlilerin okuldan uzaklaştırılmalarıeğitim açısından çok önemli bir gelişme olarak değerlendirildi..
 
“Valimize teşekkür ediyoruz”
Çanakkale’de daha önce yaşanan taciz olaylarında olduğu gibi Lapseki’deki iddialar konusunda da hassasiyet göstererek duruma el atan Vali Güngör Azim Tuna’ya teşekkür eden veliler; “Sonuç olarak buradaki eğitimin seviyesi ciddi şekilde düşmeye başlamıştı. Bu konunun bir an önce çok acele çözülmesi gerekiyordu. Sayın valimize bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da gösterdiği titiz yaklaşım için teşekkür ediyoruz. Yapılması gereken de buydu. Soruşturma devam ediyor. Gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Bu konuda bir tedbir alınması eğitim açısından çok önemli. Başta sayın valimiz olmak üzere bu konuya hassasiyet gösteren yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Okulumuz huzurlu ortama kavuşacaktır”
İki yıldır yaşanan olaylar nedeniyle okulun huzur ortamının ciddi bir şekilde bozulduğunu kaydeden veliler, okul müdürü ile edebiyat öğretmeninin okuldaki görevlerine son verilmesiyle birlikte, bozulan huzur ortamının zaman içerisinde düzeleceğini ifade ederek; “Bu olay bir iki yıldır yaşanan bir olay. Adı geçen öğretmenin sicili bu anlamda temiz değil. Bundan önceki görev yaptığı okullarda da aynı suçlamalarla Çanakkale’ye gelmiş. Bu olayların bu güne kadar hangi amaçlarla ört bas edildiğini anlamak zor. Çünkü, öğrencilerin psikolojileri bozulmaya başladı. Okul müdürü bu olayı bir intikam aracı olarak kullanmaya başlamıştı. Görevin yapan öğretmenlere farklı bir yaklaşım içine girerek okuldaki eğitim ve öğretim kalitesini düşürdü. Bir çok öğrenci bunu ailesinden gizledi. Okul müdürü de bu güne kadar yapılan şikayetlerinde üstünü örttü. Bunun zararını da başta öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve veliler gördü. Son bir yıldır çok ciddi huzursuzluk yaratıldı. Yaratılan huzursuzluğun düzelmesi zaman içerisinde olacaktır” diye konuştular.
Paylaş