havadurum

Lapseki’de Cumhuriyet’in 100. yılında öğrencilerden anlamlı oyun

Lapseki’de öğrenciler, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Doğuyor” adlı tiyatro oyununu sahneledi.

1211

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları tüm yurtta coşkuyla devam ediyor. Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki öğrenciler de bu özel günü unutmadı. Öğrenciler, senaryosunu öğretmenlerinin yazdığı “Cumhuriyet Doğuyor” adlı tiyatro oyununu sahneleyerek izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerin resim sergisi de büyük ilgi gördü Lapseki’de Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, İsmail Baykut Ortaokulu öğrencilerinin “Cumhuriyet” konulu resim sergisi açıldı. Açılış töreninde, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, öğrencilere hediyeler verdi. Sergide yer alan resimler, Cumhuriyet’in önemini ve değerini vurgulayan eserlerdi.

“Cumhuriyet Doğuyor” tiyatrosu büyüledi

Tiyatro oyunu büyük beğeni topladı Lapseki Plevne Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Nihat Duğancı ve Şerife Karabıyık’ın yazdığı “Cumhuriyet Doğuyor” adlı oyunu sahneye koyan öğrenciler, izleyicilere Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlattı. Oyunda, Kurtuluş Savaşı’nın zorlu günleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği, Meclis’in açılışı, Cumhuriyet’in ilanı gibi tarihi olaylar canlandırıldı. Oyunu izlemeye gelen Lapseki Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, ÇOMÜ Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de oyunculara alkışlarla destek verdi. (AA)

Paylaş