Laçiner hakkında suç duyurusu

ÇOMÜ’deki mobbing iddiası yargıya taşınıyor

1212
ÇOMÜ’de iki buçuk yılda dördü ilçelere olmak üzere 5 kez görev yeri değiştirilen ve bu durumu “sürgün” olarak değerlendirilen memur Filiz Savaş`ın, Rektör Sedat Laçiner hakkında kendisine mobbing uygulayarak görevini kötüye kullandığı gerekçesi ile Çanakkale Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Savaş, ÇOMÜ`de yaşadığı hak kaybını hukuki yollarla arayacak.
 
Yaklaşık her altı ayda bire denk gelen görev yeri değişikliği nedeni ile bugüne kadar açtığı davaları kazanmasına rağmen, Rektör Sedat Laçiner’in hukuku hiçe saydığını belirten Savaş, dava dilekçesinde “defalarca yapılan görevlendirme ve naklen atamalarla görev yerim değiştirilmeye zorlanmasına karşın, aslında anılan okullarda gerçek anlamda hizmetime gerek duyulmamaktadır. Bu durum şüphelinin açıkça tarafıma karşı yanlı ve düşmanca bir tutum içerisinde olduğunu göstermektedir” dedi.
 
1995, 2004 ve 2009 yıllarında 3 kez kademe ilerle-mesi ile ödüllendirilen, bu sayede 22 yıllık fiili çalışma süresine rağmen 25 yıllık memur olduğunu ifade eden Savaş, Laçiner dönemindeki iki buçuk yılda tam 5 kez görev yeri değiştirildi. “Çalıştığım süreler zarfında herhangi bir idari inceleme veya soruşturma geçirmedim, idari ceza almadım” diyen Savaş`ın “Bilakis, 657 Sayılı kanunun 122. maddesi uyarınca `teşekkür` belgem bulunmaktadır” ifadeleri dikkat çekti.
 
Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi yürütme kurulu ise, üyesi Filiz Savaş`ın suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, kendisine sonuna kadar destek olacaklarını ifade etti. Eğitim-Sen Yürütme Kurulu, ÇOMÜ`deki bu baskı ortamının ve mobbing iddialarının yargı süreci ile de araştırılacağını söyleyerek, “Asli görevi bilim olan ÇOMÜ akademisyenlerinin, soruşturma süreçleri, davalar ve açığa alınma gibi sorunlarla uğraşması kabul edilemez” dedi.
Paylaş