Laçiner, ÇOMÜ öğrencisi ile dalga mı geçiyor?

Twitter`dan “Ağaç dikmek isteyen buyursun, çukurları açmak bizden” diyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`e rağmen, dün fidan dikmek isteyen öğrencilere yine müdahale edildi. Öğrenciler, “Rektör hoca bizimle dalga mı geçiyor?” dediler.

1214
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ) ODTÜ`ye destek olmak amacıyla sembolik fidan dikimi yapan öğrencilere önceki gün ÇOMÜ özel güvenlikçileri tarafından müdahale edilmişti. Bunan üzerine dün tekrar ellerinden fidanlar ile ÖSEM önünde bir araya gelen öğrenciler, fidan dikimi yapmak istedi. Ancak ÇOMÜ özel güvenlikçileri yine boş durmadı. Özel güvenlikçiler, öğrencilere müdahale ederek fidan dikimi yapılmasını engellemek istedi. Öğrencilerin direncini kıramayan ÇOMÜ özel güvenlikçileri fidan dikimine de engel olamadı.
 
 
Rektör Laçiner çağrı yapmıştı
ÇOMÜ Rektörü Laçiner önceki akşam twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda ÖSEM önünde çıkan olaylarla gönderme yapmıştı. Laçiner`in paylaşımları dün gün içinde `ciddiyetsiz` bulunurken, öğrenciler tekrar fidan dikmek için bir etkinlik organize etmişti. Peki ne demişti ÇOMÜ`nün rektörü? “ÇOMÜ, orman içinde bir Üniversite. Orman ortasına ağaç dikme isteğini garipsedik, yine de öğrenciler ağaçlarını diktiler.”
 “Ağaç dikmek güzeldir. Yaz boyunca kampüse 5.000 ağaç diktik, ama o arkadaşlar gelmediler. Şimdi çok mutlu olduk”
 “ODTÜ’de olayları diğer üniversitelere taşıma çabası tam gaz. Bugün birçok üniversitede ağaç dikmeye kalktılar. Keşke her protesto böyle olsa” “Kampüsümüzde ağaç dikmek isteyenlere çağrımdır, meşe, gürgen ve ıhlamur olursa mutlu oluruz. Bir de en az 10 yaşında olabilirse seviniriz”
 “Daha geçen ay 15 yaş üzere 25 tane ıhlamur ağacı diktik. Geçen yaz 5.000 ağaç dikildi” “Kampüse ağaç dikmek isterseniz meşe, ıhlamur, gürgen diyorum. Bilmem anlatabildim mi. Ağacını kap gel diyorum, daha ne diyeyim?” demişti.
 
 
“Rektör Laçiner bizimle dalga mı geçiyor?”
Laçiner`in bu twitlerinin ardından, bir etkinlik organize eden öğrenciler etkinliğe ÇOMÜ özel güvenlik birimi elemanları tarafından izin verilmemesini eleştirdiler. Fidan dikim etkinliğine ÇOMÜ özel güvenlikçilerinin engellemeye çalışmasını talihsizlik olarak nitelendiren öğrenciler, “Ya biz Rektör hocayı yanlış anlıyoruz, ya da hoca bizimle dalga geçiyor. Bu nasıl iş? Fidan dikim etkinliğine bile tahammül edilememesi ne kadar demokratiktir?” dediler. 
Paylaş