havadurum

Laçiner’i özür dilemeye davet ediyoruz

ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner son gelişmelere ilişkin ÇOMÜ resmi sitesinde yayınlanan bir video röportajda basın emekçisi muhabirlere hakaret etti.

1049
ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner ÇOMÜ resmi sitesinde yayınlanan video röportajında hakkında yapılan haberler ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:”Mahkemeler yeterince çalışmıyor. Gidiyorsunuz tekzip davası açıyorsunuz, yalan haber, muhabir de kabul ediyor, muhabire dava açsanız gariban bir adam, gazeteyi dava ediyorsunuz, tekzip yayınlatmakta bile sıkıntı yaşıyorsunuz”
 
Laçiner burada “Gariban muhabir “ sözleri ile muhabirleri zavallı, yaptığı işi bilmeyen mesleğine karşı sorumluluğu olmayan insanlar olarak göstererek hakarette bulunmuştur.
 
Burada kullanılan “gariban muhabir” sözü bu düzenin uygulamalarının getirmiş olduğu, bizler için bir onur niteliği taşıyan yoksulluk ile ilgili değildir. Burada Laçiner muhabirleri kelimenin tam anlamıyla küçümsemiş onları zavallı konumuna sokmuş, yapmış oldukları işin sorumluluğu konusundaki duyarlılıklarını ayaklar altına almıştır.
 
Halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan, gazetecilik faaliyetinin en temel halkasını oluşturan gelişen olayları kamuoyuna aktararak onların bilgilenmesini sağlayıp toplumsal iletişimin en can alıcı görevini yerine getiren basın mesleğinin onuru muhabirler hakkında yapılan bu küçük düşürücü tavır özünde gazetecilik mesleğine karşı yapılmış bir saldırıdır.
 
Özür dilemelidir
Sedat Laçiner şimdi başta muhabirler olmak üzere tüm basın emekçilerinden özür dilemelidir.
“Yok öyle demek istememiştim” gibi yöntemler ile bu konunun geçiştirilmesi kabul edilemez. Söylemiş olduğu sözler muhabirleri adam yerine koymayan onları zavallı konumuna düşürecek kadar küçülten ve aynı zamanda yapmış olduğu haberlerin muhabirler açısından onurları olduğu gerçeğini yok sayarak mesleklerini küçülten, hakaret niteliğindeki sözlerdir.
 
Laçiner bu hakaretinden dolayı özür dilemediği sürece bu ayıbı ile lekelenmiş bir kişi olarak Çanakkaleliler tarafından anılacaktır.
 
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği
Çanakkale Şubesi
Paylaş