Laçiner’den Sarıbaş`a cevap...

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın eleştirilerine ÇOMÜ Rektörlüğü’nden jet yanıt geldi. Eleştirilere cevap veren ÇOMÜ Rektörlüğü, parti polemiklerine hem üniversitenin hem de bilim insanlarının dahil edilmemesi için çağrıda bulundu.

828
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’a hitaben ÇOMÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Üniversitemizdeki bazı kişilere duyulan kişisel ve/veya ideolojik husumetler kurumu yıpratacak ve Çanakkale’mize zarar verecek boyutlara ulaşmamalıdır. Ayrıca Üniversitemiz bilim insanlarının, özellikle de Üniversite yöneticilerinin ifade özgürlüğünü zedeleyecek ve ‘susturma’ olarak algılanabilecek açıklamalardan kaçınmak gerekir” ifadelerine yer verildi...
 
Laçiner`in cevabı: ‘ÇOMÜ Rektörlüğü’ imzasıyla yapıldı
Parti polemiklerine hem üniversitenin hem de bilim insanlarının dahil edilmemesi için çağrıda bulunan ÇOMÜ Rektörlüğü, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) siyaset üstü bir kurum olarak Çanakkalemize, ülkemize ve tüm insanlığa bilim ve eğitim yoluyla katkı vermeye çalışmaktadır. Üniversitemiz Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak, evrensel değerleri benimsemiş ülkemizin güzide eğitim-öğretim ve bilim yuvalarından biridir.
 
Üniversitemizde bayrak yarışı 2011 Mart ayında gerçekleşen bayrak değişimi ile tüm hızıyla sürmektedir. Bu yarışa destek vermek isteyen herkesin eleştirilerini yapıcı bir dille, insafla ve özenle yapması gerektiği aşikârdır. Üniversitemizdeki bazı kişilere duyulan kişisel ve/veya ideolojik husumetler kurumu yıpratacak ve Çanakkalemize zarar verecek boyutlara ulaşmamalıdır.
 
Ayrıca Üniversitemiz bilim insanlarının, özellikle de Üniversite yöneticilerinin ifade özgürlüğünü zedeleyecek ve ‘susturma’ olarak algılanabilecek açıklamalardan kaçınmak gerekir. Bir ülkede üniversite rektörleri de söyleyecekleri sözlere kendileri karar veremeyecekse, o ülkede ne bilimden, ne eğitimden, ne de demokrasiden bahsedilebilir. Demokrasi sizin hoşunuza giden sözler söylendiğinde gösterdiğiniz hoşgörü değil, sizin hoşunuza gitmeyen cümleler kurulduğunda gösterebildiğiniz hoşgörüdür.
 
Üniversitemiz ülkemiz kanunları ve bilimsel etik çerçevesinde faaliyetlerini kendisine verilen sınırlı olanaklar içinde yerine getirmeye çalışmaktadır. Üniversitemizin ihtiyaçları ile olanakları arasında bariz bir uyumsuzluk varken, Üniversite yönetimi büyük fedakârlıklar içinde bilime, eğitime, Çanakkale’ye, ÇOMÜ’ye ve Türkiye’ye hizmet etmeye çalışmaktadır. Bunca fedakârlık içinde çalışan kişilerin destek ve işbirliği bekledikleri yerlerden abartılı, maksadını aşan, hatta hakarete ve baskıya varan davranışlar görmemesi gerekir. Bu bağlamda açık çağrımızdır, parti içi rekabetlerinizde veya diğer partiler ile olan polemiklerinizde lütfen Üniversitemizi ve onun kıymetli bilim insanlarını siyaset dışında tutunuz. Üniversitemiz yönetimini belli bir partiye veya siyasi görüşe yakın ya da uzak göstermeye çalışmayınız. Bunun ne size, ne Çanakkale’ye, ne de Üniversitemize bir faydası dokunmayacaktır.”
Paylaş