havadurum

KYK yurt yedek sıra sonuçları açıklandı mı? KYK yurt yedek sıra sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt yedek sıra sonuçlarına nereden bakılır?

KYK yurt başvuruları tamamlandı. Yerleştirilemeyen öğrenciler ise yedek başvurusunda bulundu. Peki KYK yurt yedek sıra sonuçları açıklandı mı? KYK yurt yedek sıra sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt yedek sıra sonuçlarına nereden bakılır?

538

KYK yurt yedek başvuru sonuçları üniversite öğrencileri tarafından merakla bekleniyor. Birçok öğrenci yurtlara yerleşmek için yedek kontenjanları bekliyor. Peki KYK yurt yedek sıra sonuçları açıklandı mı? KYK yurt yedek sıra sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt yedek sıra sonuçlarına nereden bakılır? İşte detaylar…

KYK yedek sıra başvuruları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt sonuçları 13 Eylül tarihinde duyurulmuştu. Bu tarihin ardından yerleştirilemeyen öğrencilerin boş kalan kontenjanlara yerleştirmek için yedek sonuçlar açıklanacaktı. 2023 KYK 1. yedek yurt sonuçlarının 18 Eylül tarihinde açıklanacağı belirtildi. 2’inci yedek sonuçlarının ise 20 Eylül Perşembe günü açıklanacak. Her hafta pazartesi ve perşembe günleri KYK yurtlarındaki kontenjan durumuna göre yedek yurt başvuruları açıklanacak.

KYK yedek sıra sorgulama nereden yapılır?

KYK yurt yedek sıra sonuçları e-Devlet üzerinden açıklanacak. Yurtlara başvuru yapan öğrenciler yedek sıra sonuçlarına https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama adresinden ulaşılabilir.

(Nilay Günay)

Paylaş