Kuzu’dan mesaj

Çan Belediye Başkanı Kuzu, İstiklal Marşı`nın kabulünün 91. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

307
Yayınladığı mesajda Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ``Milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz şaheseri (İstiklal Marşı) daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir`` dedi.
 
Kuzu, mesajda 12 Mart 1921 yılında birinci meclisin vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatan eser niteliğindeki İstiklal Marşı`nı, ``Ulusal Marş`` olarak kabul ettiğini hatırlattı. Ersoy`un güçlü kaleminden çıkan kelimelerin, milleti derinden ve geniş kapsamlı tahlil ettiğini belirterek, ``Onun dizelerinde herkes kendinden bir parça bulmuştur`` dedi.
 
Kuzu, milli mücadelenin en çetin döneminde bu eşsiz anıtın, milletin şahlanışının sembolü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz şaheseri daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. O gün savaş meydanlarında, vatanın her karışında verilen büyük mücadele bugün, bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, ekonomide, dış politikada, hayatın her alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için sergileniyor.”
Paylaş