Kuzey Ormanları Çanakkale’yi çağırıyor

Kuzey Ormanları Savunması`ndan yapılan açıklamada, Marmara`da özellikle Çanakkale`nin de içinde bulunduğu kesimde yoğunlaşan altın madeni ve termik santral çalışmaları gibi doğa zararlısı yatırımlara karşı, büyük bir bölge mitingi organize ideleceği duyuruldu. Pazar günü saat 14`te Eğitim-Sen`de yapılacak toplantıda Çanakkale`deki çevre sorunları tartışılacak...

557
Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması`ndan yapılan açıklamada Marmara Bölgesi`ndeki doğa talanına dikkat çekilerek, birlikte mücadelenin altı çizildi. Bölgede en önemli yatırımların yapıldığı, Biga-Karabiga bölgesinin termik, Kazdağları ve Ağı Dağı`nın altın madeni ile abluka altını alındığına dikkat çekilen açıklamada bu saldırılara hep birlikte karşı durulması gerektiği vurgulandı. Yapılan açıklamada “İstanbul`un Kuzey Ormanları’nda yaşamı katleden mega projelerin yıkıcı etkileri belirgin hale gelirken, Marmara Bölgesi’nin tümüne yönelik saldırılar yoğunlaşıyor. Marmara Bölgesi’ndeki tüm canlı yaşam, 1970`ler sonrasındaki ikinci büyük ekolojik krize sürükleniyor. Ama saldırının olduğu her yerde direniş ve dayanışma da büyüyor. İğneada’da termik ve nükleer santrale direnenler İstanbul’da mega projelere karşı mücadele edenlerle dayanışma bağları kuruyor; suyu kuruyan Sapanca Yalova’ya elini uzatıyor; zeytinliklerini savunmak için gece nöbeti tutanlar korusunu korumak için nöbet tutanlara dayanışma mesajı gönderiyor. Marmara Bölgesi’ni hep birlikte savunacağımız bir direniş ağı, büyüyen dayanışmamızla mümkün hale geliyor. Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, tüm Marmara halkını, Aralık ayı sonunda bölgemizdeki onlarca doğa, çevre ve kent direnişini birleştiren ortak bir bölge mitingi düzenlemeye; Miting örgütleme sürecinde bölge ve iller düzeyinde yapılacak toplantılar, oluşturulacak sosyal medya araçları, toplantı ve sokak etkinlikleriyle Marmara’nın büyük illerinden orta ölçekli kasabalarına ve köylerine dek uzanan ortak bir dayanışma ve savunma ağı kurmaya çağırıyor. Bu amaçla geçen hafta Kocaeli ve Bursa’da düzenlenen toplantılardan sonra bu hafta: 22 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’da Kocaeli’nde, 22 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da İstanbul’da, 23 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Çanakkale’de Şehirlerimizi, yaşamı ve Marmara’yı hep birlikte savunmak için toplanıyoruz!” dendi.
 
“Marmara’nın varlık mücadelesinde birleşelim”
yapılan açıklamada Pazar günü (Yarın) yapılacak toplantının önemine dikkat çekilerek, tüm doğa ve yaşam savunucuları bu toplantıya çağırıldı. Yapılan açıklamada “Miting düzenleme sürecinde bölge ve düzeyinde yapılacak toplantılar, oluşturulacak sosyal medya araçları, toplantı ve sokak etkinlikleri Marmara’nın büyük illerinden orta ölçekli kasabalarına ve köylerine dek uzanan ortak bir dayanışma ve savunma ağının kurulmasında; Marmara’da parça parça algıladığımız saldırıların oluşturduğu gerçek resmin ortaya çıkartılması ve mücadele konusu haline getirilmesinde son derece yararlı olacaktır. Bu doğrultuda, Marmara Çevre Mitingi’nin kuvvetli ayak seslerinden olabilecek Marmara Bölgesi genelinde eşzamanlı bir eylem de Istrancalar’ın, Trakya’nın sesiyle güçlenmiş Marmara savunma hattının ilk adımını atmak için yararlı olacaktır. Marmara Bölgesi genelinde Edirne’den Bursa’ya, Saray’dan Ağva’ya eşzamanlı bir eylemin olanaklarını araştırmak adına da istişarede bulun-manın önemine inanıyoruz. Çanakkaleli tüm yaşam savunucularını Marmara’nın varlık mücadelesinde birleşmek, Marmara’da direniş ateşini güçlendirmek dileğiyle 23 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Çanakkale Eğitim-Sen Toplantı Salonu’nda yapacağımız toplantıya bekliyoruz” dendi.
Paylaş