havadurum

Kutsal emanetler Çankaya yolunda

Gelibolu Yarımadası`ndan alınan kutsal emanetler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e teslim edilmek üzere yola çıktı.

908
 
Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98`inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Zafer Koşusu`nun startı verildi. Vali Vekili Hüseyin Kulözü`nün startını verdiği Zafer Koşusu`na katılan atletler, Gelibolu Yarımadası`ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı`nı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e teslim edecek. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Belediye Başkan Vekili Cem Belli, Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Hizmet Destek Birlikleri Komutanı Deniz Albay Vedat Selvitop, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü; “Milli birlik ve beraberliğimizin en nadide örneklerinin yaşandığı, binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale`den yola çıkan bu kutsal emanetlerin anlamı çok büyüktür. Vatan topraklarını kendi hayatlarından değerli bilen şehitlerimiz, Çanakkale`de verdikleri unutulmaz savunma ile kahramanlığın, bağımsızlığın timsali ve onurlu bir yaşamın abidesi olmuşlardır. Bu zafer Mustafa Kemal`in tarih sahnesine zaferle çıkmasına ve Birinci Dünya Savaşı sonrasında başlattığımız Kurtuluş Savaşı`na ilham kaynağı olmuştur. Ülkemizin her yöresinden binlerce şehit verdiğimiz günleri bir daha yaşamak istemiyorsak, o günleri unutmayacağız, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anacağız. Türkiye Cumhuriyeti`nin geleceği olan gençlerimizin, milletimizin birlik ve beraberlik içinde şanlı bayrağımızı ilelebet dalgalandıracaklarına ve ülkemizi daima ileri götüreceklerine inancımız tamdır” dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından kutsal emanetler Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü tarafından Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Fahri Arsoy ve Hasan Ali Yücel Lisesi öğrencisi Özge Tütenocaklı`ya teslim edildi. Daha sonra Kulözü, havaya attığı karanfillerle Zafer Koşusu`nun startını verdi. Çanakkale`den yola çıkan kutsal emanetler, 18 Mart Pazartesi günü Çankaya Köşkü`nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e teslim edilecek.
Paylaş