havadurum

Kurultay ile CHP yeni bir dönemeçte

Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesi sonrasında fırtınaların dinmediği CHP, kurultay sonrası daha
özgürlükçü, demokratik, emekten yana politikalar temelindeki değişimi için ilk adımların atıldığı yorumları umut kaynağı oldu. Bir yandan da muhalif grupların tepkisinin yoğunlaşması dikkatleri bundan sonraki gelişmeler üzerine çevirdi. CHP’de tarihi bir gün olarak değerlendirilen kongreye eski genel Başkanlardan Deniz Baykal katılmazken muhalif kesimlerin teknik direktörü olarak adlandırılan Önder Sav’dan eleştiriler gecikmedi. “Sel akar, kum kalır” benzetmesi yapan Sav “Tehditle gerçek CHP`lilerin iradesi saptırılamaz.” şeklinde konuştu.

425
 
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan ve eski vekil Ahmet Küçük, CHP’nin 16. olağanüstü kurultayını değerlendirdi. Kurultayla ilgili CHP’li vekiller Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş olumlu görüş bildirirken eski vekil Ahmet Küçük ise, CHP’ye yakışmayan bir kurultay olduğunu belirterek; “CHP kötü yönetiliyor. Kendi kendimize kriz yaratıyoruz. Kurultay da imzacı arkadaşlar büyük başarı elde etmişlerdir” dedi.
 
 
CHP’nin 16. Olağanüstü Kurultayı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kurultayı değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş partinin daha özgür ve demokratik hale geldiğinin belirtti. CHP Çanakkale Eski Milletvekili Ahmet Küçük ise “CHP kötü yönetiliyor. Kendi kendimize kriz yaratıyoruz. Kurultay da imzacı arkadaşlar büyük başarı elde etmişlerdir” dedi.
 
“CHP daha özgür oldu”
Tüzük değişikliği ile CHP’nin daha özgür, daha çağdaş bir hale geldiğini ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Tüzük özgürlükçü ,demokratik değildi. Siyaset ve siyaset yapma hakkı birilerinin elindeydi. Artık siyaset yapma hakkı herkesin kendi elinde. Bu tüzük değişikliği bütün siyasi partilere örnek olmalıdır. Böyle çağdaş bir tüzük hiçbir partide yoktur. Bu tüzük bize iktidar yolunu açacaktır” dedi.
 
“CHP’yi taban yönetecek”
Tüzük kurultayı ile ters hava estirilmeye çalışılmasına rağmen başarılı geçtiğini ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, “İstenilen o ters rüzgar burada esmedi. Genel merkez, İl, İlçe yönetimleri, milletvekilleri, il başkanları CHP deki bütün herkesin görüşleri alınarak bu değişiklik yapıldı. Kurultay demokrasi içerisinde geçti. CHP bundan sonra kendi içine dönük değil dışa dönük çalışması gerekiyor. Artık CHP’yi taban yönetecek. CHP bugünden itibaren iktidara yürüyecektir. Anti demokratik olan genel merkeziyetçi tüzükte son nokta yaşandı. CHP adına tarihi bir süreci yaşıyoruz” dedi.
 
“CHP kötü yönetiliyor”
CHP’nin kötü yönetildiğini, lüzumsuz krizlerle uğraştığını ifade eden CHP Çanakkale Eski Milletvekili Ahmet Küçük, “Bu kurultay ve tüzük değişikliği kurultay toplansın diye imza verenlerin büyük başarısıdır. Kurultay keşke daha demokratik tartışmalarla geçseydi. Arkadaşlarımız tekme tokat dışarı atıldı. Keşke bunlar yaşanmasaydı. İmza toplayanların taleplerinin büyük çoğunluğu gerçekleşti” dedi.
 
Küçük şunları söyledi; “Geçtiğimiz süreçte toplanamayacağı sanılan imzalar toplandı. Genel başkan lüzumsuz yere tartışmalarla gündemi meşgul etti, tartışma yarattı. CHP kötü yönetiliyor. Kendi kendimize kriz yaratıyoruz. İlk günlerde yemin krizi oldu. AKP ile düzgün olmayan mutabakat oldu. Dersim krizi yaratıldı. Atatürk’e saldırılar o günden sonra arttı ve Dersim üzerinden yapılmaya başlandı. CHP yapmadığı işlerin günahını ödüyor. CHP’nin kurultaydan güçlenerek çıkmasını isterdim. Ama olumsuz bir şekilde tartışmalarla kurultaydan çıktı. Genel Merkez büyümenin önünü açmalıdır. Kurultaydan örgüt kazançlı çıktı. Örgütün gücü arttı. Umarım bugünden sonra örgüte aktarılan gücün kullanılması engellenmez. İmzacı arkadaşlar büyük başarı elde etmişlerdir.”
 
Paylaş