havadurum

Kurultay hazırlıkları tamam

445

 Türkiye’nin sıcak gündemi olan ADALET’in tartışılacağı 4 günlük kurultay süresi içinde gerçekleşecek 70 çalıştayda konusunda uzman 700 kişi konuşacak.  10 binin üzerinde katılımın beklendiği kurultay için 7 bin kişilik konaklama alanı hazır hale getirildi. Kurultay’da gerçekleştirilecek panel konuları ve konukları belli olurken, Kurultayın Çanakkale savaşlarının yaşandığı bölgede yapılacak olması ilgiyi daha da artırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak Kurultay hazırlıklarının tamamlandığını açıklarken, Hazırlıkları başladığı ilk günden beri takip eden ve çalışmaları yerinde inceleyen CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, hazırlıkların Kurultay’ı günde yaklaşık 15-20 bin vatandaşın takip edeceğini ifade ederek; “Her gün için 15-20 bin kişi bekleniyor. Gelen kişiler değişecek ancak günlük ortalama bu şekilde tahmin ediyoruz. Dünya tarihine geçecek bir Adalet Kurultayı’nı hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. 


Türkiye’nin gözü kulağı Çanakkale’de
Türkiye’nin sıcak gündemi olan ADALET’in tartışılacağı 4 günlük kurultay süresi içinde gerçekleşecek 70 çalıştayda konusunda uzman 700 kişi konuşacak.  10 binin üzerinde katılımın beklendiği kurultay için 7 bin kişilik konaklama alanı hazır hale getirildi. Kurultayın Çanakkale savaşlarının yaşandığı bölgede yapılacak olması ilgiyi daha da artırdı.

70 çalıştay 700 konuşmacı
Genel Başkanın konuşmasının ardından oturum ve paneller başlayacak. Paneller "yaşamda adalet, eğitimde adalet, inançta adalet, medyada adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, mahkemede adalet ve devlette adalet" olmak üzere 8 ana başlıkta gerçekleşecek. Bu panellerle eş zamanlı olarak, alt başlıklarda düzenlenecek 70 çalıştayda, konusunda uzman 700 kişi konuşacak. Daha fazla katılımcının yaşadığı adaletsizlikleri paylaşabilmesi için kurultayın yapılacağı alanda ayrıca "adalet kutusu" kurulacak. Dört günlük kurultay sürecinde ayrıca sergiler açılacak, "Hafıza Sokağı" ve "Adalet Anıtı" oluşturulacak. 10 binin üzerinde katılımın beklendiği adalet kurultayı için 7 bin kişilik konaklama alanı ise hazır hale getirildi. Kamp alanında Atatürk posteri, Türk Bayrağı ile ‘ADALET’ yazılı pankart ve dövizler dışında herhangi bir partinin, kurumun veya grubun bayrak, flama veya dövizinin açılmasına izin verilmeyecek. Kurultayın sloganı da Adalet yürüyüşünde olduğu gibi ‘Hak, Hukuk, Adalet’ olacak.

Kurultay’da ilk gün
Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere Kamp Alanı’ndaki Adalet kurultayının ilk gün panelini Turgut Kazan yönetecek. ‘Mahkemede Adalet’ konulu ilk gün panelinin konuşmacıları ise, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, avukat Celal Ülgen, Mustafa Karadağ ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Mehmet Ali Kulat.
İlk günün ikinci panelinin başlığı ise ‘Yaşamda Adalet’. Rıza Türmen’in yöneteceği panelde yer alacak isimler ise yazar Levent Gültekin, AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca ve Prof. Dr. Sencer İmer olacak.
 
Kurultayda ikinci gün
Büyük Taarruz’un yıldönümünden bir gün sonraya denk gelen kurultayın ikinci gününde, saat 06.00’da 57. Alay yürüyüş yolundan Conkbayırı’na yaklaşık dört kilometre yürünecek. İkinci günün ilk paneli ise ‘Seçimde Adalet.’ Mehmet Hamidi Yakupoğlu’nun yöneteceği panelde, TESAV Başkanı Erol Tuncer, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ve Oy ve Ötesi’nden Melek Demir konuşacak.
‘İnançta Adalet’ başlıklı ikinci panelde ise AKP kurucularından Fatma Bostancı Ünsal, kayyım atanan Mazlum-Der’in eski başkanı Faruk Ünsal, yazarlar Tayfun Atay ve İhsan Eliaçık’la birlikte, Alevi dernekleri temsilcileri konuşacak.

Kurultayda üçüncü gün
Kurultayın üçüncü gününde ‘Geçimde Adalet ‘ ve ‘Eğitimde Adalet ‘ panelleri gerçekleşecek. Zekeriye Temizel’in yöneteceği ‘Geçimde Adalet’ paneline Prof.Dr. Korkut Boratav, Abdüllatif Şener, Nesrin Nas, Faik Öztrak, Prof.Dr.İbrahim Halil Sugözü, Prof.Dr. Mete Gündoğan konuşmacı olarak katılacak. Öğleden sonra yapılacak ‘Eğitimde Adalet’ panelini ise Prof.Dr. Sencer Ayata yönetecek. Konuşmacılar ise, Prof.Dr. Necla Kurul, Batuhan Aydagül, Orhan Bursalı, Mümin Ceyhan.
 
Kurultayda dördüncü gün
Son günde ise ‘Devlette ve Medyada Adalet ‘ panelleri yapılacak. İlhan Kesici’nin yöneteceği ‘Devlette Adalet’ paneline Ertuğrul Yalçınbayır, Yüksel Yalova, Levent Tüzel, Gürcan Dağdaş, Abdülbaki Erdoğmuş konuşmacı olarak katılacak.
Öğleden sonra gazeteci Oktay Ekşi’nin yöneteceği ‘Medyada Adalet’ panelinde ise Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Prof. Dr. Doğan Tılıç, Milli Gazete’den Mustafa Kurdaş ve Cumhuriyet çizeri Musa Kart konuşacak.
 
Cumhuriyet bilincini canlı tutmak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, yapılan çalışmalar ve hazırlıklar için dün yazılı bir açıklama yaptı. Budak yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi; "26-29 Ağustos günlerinde Çanakkale`de düzenlenecek Adalet Kurultayı için hazırlıklar tamamlandı. Bir yandan bağımsızlık ve Cumhuriyet bilincini canlı tutmak, bir yandan da devletin temeli olan adaleti yeniden bu topraklarda egemen kılma iradesi konusunda güçlü bir mesaj vermek için Çanakkale`deyiz” ifadesini kullandı.

“Günde 15-20 bin civarında vatandaş takip edecek”
Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirilecek büyük Kurultay’ın hazırlıklarının tamamlandığını açıklayan Erkek; “Hazırlıklar bugün tamamen tamamlanacak yarın da son kontroller yapılacak. Her gün için 15-20 bin kişi bekleniyor. Gelen kişiler değişecek ancak günlük ortalama bu şekilde tahmin ediyoruz. Dünya tarihine geçecek bir Adalet Kurultayı’nı hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. 

“Kurultay’da yalnızca ‘Adalet’ olacak”
Adalet Kurultayı’nın 80 milyon için gerçekleştirildiğini vurgulayan Erkek; “Bu yalnızca CHP’nn değil, partiler üstü bir Kurultay olacak. Hiçbir siyasi partinin logosu yada bayrağı olmayacak. Yalnızca Türk Bayrağı ile Atatürk ve Adalet sembolleri, bayrakları ve yazıları olacak. Bu Adalet Kurultayı’nı 80 milyon için gerçekleştiriyoruz. Bütün hazırlıklarımızı da tamamladık” dedi.
Eren Aşnaz
Paylaş