havadurum

Kurultay bitti, tartışmaları sürüyor

CHP 34. Kurultayı CHP açısından yeni bir başlangıç olarak CHP’nin İktidar yolundaki ilk adımının atıldığı kongre olarak değerlendiri-liyor. Kurultayda Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın “örgüt listesi” adındaki Önder Sav ekibi tarafından çıkarılan listeden parti Meclisine aday gösterilmesi beraberinde bir takım tartışmaları gündeme getirdi.

591
“Bunu kimse yutmaz”
Soydan iddialar için “Benim önüme geçemeyen insanlar, benim karşımda muhalif olanlar, benimle boy ölçüşemeyenler, küçük insanlar bu tip küçük laflar üreterek kendilerine çıkar sağlamayı düşünebilirler. Ama bunu kimse yutmaz. Biz işimize bakıyoruz. CHP her kurultaydan güçlenerek çıkar” dedi.
 
“Halkımızın umudu CHP olacaktır”
“Demokrasi ve Değişim “kurultayı konusunda değerlendirmelerde bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise; “Bundan sonra CHP idelojik kavrayışı, dinamizmi, ilkeli siyaset anlayışı ile halkımızın umudu olacak-tır. Yoksulluktan inleyen, her türlü baskı altında anti demokratik bir cendere altında ezilen halkımızın daha mutlu özgür yarınlara ulaşmasının ilk adımları 34. Kurultay ile atılmıştır. Bundan böyle halkımızın umudu CHP olacaktır. Çünkü CHP değişim hareketini başlatmıştır” dedi.
 
“Genel Başkanımızı destekledik”
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın yer aldığı listenin desteklenmesi için Çanakkaleli delegelere telkinde bulunduğu iddialarını yalanlayan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “Muhalefet gurubu diye bir şey yok. Benim hiç kimseye telkinde bulunduğum da yok. Böyle yalanları kim çıkarıyor” dedi.
 
“Örgüt destek vermedi”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın parti meclisi adaylığı süreci ile ilgili iddialar hakkında görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Liste muhalefet listesi gibi algılandı. Öyle söylendi. Orada Sayın Soydan’ın ismi yer aldı. Ama kendisinin haberi var mıydı? İzin aldılar mı? Yoksa bilerek mi girdi onu bilemiyorum” dedi...
 
 
“CHP her kurultaydan güçlenerek çıkar”
Cumhuriyet Halk Partisinin kurultaydan güçlenerek çıktığını ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, kendisinin muhalif listeden aday olduğu iddialarına da açıklık getirdi. Böyle bir durumun olmadığını ifade eden Soydan; “Biz ne zaman muhalif olduk ki şimdi olacağız. Cumartesi günü kurultay öncesi milletvekilleri ile yapılan toplantıda ben Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na “Örgütler size güveniyor bizde vekil olarak güveniyoruz. Siz 60 kişilik listenizi yapın biz ona destek verelim” dedim. Benim önüme geçemeyen insanlar, benim karşımda muhalif olanlar, benimle boy ölçüşemeyenler, küçük insanlar bu tip küçük laflar üreterek kendilerine çıkar sağlamayı düşünebilirler. Ama bunu kimse yutmaz. Biz işimize bakıyoruz. CHP her kurultaydan güçlenerek çıkar” dedi. Soydan şunları söyledi; “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun karşısında bir liste yoktu. Diğer listelerde olup olmamak kendi inisiyatifiniz de değil. Listeye yazılıp yazılmamak da sizin inisiyatifiniz de değil. Karşıt görüşlü bir listeye yazılsaydı ona itiraz edersiniz, kendiniz çekilirsiniz. Bir kere böyle bir şey yok. O listelerde olanların yarısı da diğer listelerde olan arkadaşlar, çoğu da parti meclisine giremedi. Muhalif diye bir şey yok. Muhalifler de o listede olabilir. Ama listeye tamamen muhalifler listesi demek yanlıştır. Biri yazıp sizi koymuştur. Bizim tavrımız önemli. O listeye il başkanlarının tercihi ile girdim. Orada aday olmakta onurdur. Seçilip seçilmemek önemli değildir. İlk defa kurultayda çarşaf liste yapıldı. Çarşaf liste sıkıntılıdır. Ama çıkan listede sorun yok. Muhalif liste diye bir şey yok. Liste genel merkeze muhalif değildir.”
 
 
34. Kurultay Türkiye’nin karanlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa karşı; demokrasi insan hakları bağlamında kazanımlarının ilk adımı olacaktır.
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş “Demokrasi ve Değişim “kurultayı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kurultayın demokrasi adına bir kazanım olduğunu örgütlerin iradesinin yönetime yansıdığı belirten Sarıbaş “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun parti içi demokrasi konusundaki ilkesel duruşu bir kez daha biz CHP’lilere güven verdi” dedi.Bundan sonra CHP idelojik kavrayışı, dinamizmi, ilkeli siyaset anlayışı ile halkımızın umudu olacaktır.Yoksulluktan inleyen,her türlü baskı altında anti demokratik bir cendere altında ezilen halkımızın daha mutlu özgür yarınlara ulaşmasının ilk adımları 34. Kurultay ile atılmıştır.Bundan böyle halkımızın umudu CHP olacaktır.Çünkü CHP değişim hareketini başlatmıştır.Bu bağlamda bundan böyle halkı ile bütünleşen, çalışan, sorunlara çözüm üretmek noktasında başarılı girişimlerde bulunacak bir CHP izleyeceksiniz.34. Kurultay bu sürecin ilk adımıdır.Daha mutlu demokratik, özgür, insanca yaşam için hepimize hayırlı olsun.Bu değişim hepimize mutluluk getirecektir. Bu değişime direnenler veya arkadan hançerlemeye çalışanlara bu mücadele seli içersinde bir bir yok olacaklardır.Tekrar Çanakkale halkına ve ülkemize hayırlı olsun dileklerimi paylaşırım.
 
 
“Genel Başkanımızı destekledik”
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın yer aldığı listenin desteklenmesi için Çanakkaleli delegelere telkinde bulunduğu iddialarını yalanlayan Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz; “Muhalefet gurubu diye bir şey yok. Benim hiç kimseye telkinde bulunduğum da yok. Böyle yalanları kim çıkarıyor” sözleri ile sert tepki gösterdi. Kurultay’ın başından sonuna kadar Genel başkan Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini ifade eden Karagöz şunları söyledi; “Çanakkale örgütü açık olarak oy kullandı. Paravanın arkasına bile girmedim. Baştan sonuna kadar genel başkanımızın listesinin arkasında yer aldık. Biz de Serdar Bey de genel başkanımızın arkasında yer aldık. Bu yalanları kim yayıyor. Kurultayda beş altı liste vardı. Resmi olmayan listeler. Herkes birbirini aday gösterebiliyor. Çanakkale örgütü genel başkanın yanında oy kullandı. Herhangi bir şey yok.”
 
 
“Örgüt destek vermedi”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın parti meclisi adaylığı süreci ile ilgili iddialar hakkında görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Liste muhalefet listesi gibi algılandı. Öyle söylendi. Orada Sayın Soydan’ın ismi yer aldı. Ama kendisinin haberi var mıydı? İzin aldılar mı? Yoksa bilerek mi girdi onu bilemiyorum” dedi. Gökhan ayrıca; “Örgüt destek vermedi. Ben böyle bir şey bilmiyorum. Haberim yok. Sayın Serdar Soydan parti meclisine aday oldu. Genel Başkanın anahtar listesinde yer alamadı. Ama örgütün sen aday ol muhalefet listesinden buraya gir diye bir talebinin olmadığını söyleyebilirim” dedi.
 
“Başarı için çalışılacak”
Kurultay sonuçlarını değerlendiren Başkan Gökhan; “Sonuç son derece pozitif. Bu partinin en üst düzeyde siyaset yapan insanları bir yerde buluştu. Olabilecek en iyi liste oldu diye söyleyebilirim” dedi. Başkan Gökhan şunları söyledi; “Hatta Fikri Sağlar’ın da o listeyi delmek suretiyle girmesini olumlu buluyorum. Sonuç itibarı ile delege de bu partiye emek veren mücadele eden insanları değerlendiriyor. Genel başkan’ın tercih ettiği isimler de bildiğiniz isimler. Yeni isimler de var. Yeni parti meclisine giren çalışacak, çalışkan, ideolojileri sağlam insanlar da var. Mevcut şartlarda en iyi listedir diye düşünüyorum. Artık hiç kimsenin bahanesi kalmadı. Ne genel başkanın ne de diğerlerinin. Bundan sonra partinin başarısını gerçekleştirmeleri söz konusu. Bahane yok. Bundan böyle başarı için çalışılacak. Sadece genel merkeze bırakmakta yanlış bizde örgüt olarak partililer olarak çaba göstereceğiz. Partimizi en iyi şekilde yerel seçimlere hazırlayacağız.”
Paylaş