Kurşunlu`nun kaderini Vali Çınar belirleyecek

Bayramiç`in Kurşunlu Köyü`nde yaklaşık 2 haftadır süren direniş devam ederken, dün köyden gelen bir heyet Vali Ahmet Çınar`a verilmek üzere köydeki maden çalışması ile ilgili bir dosyayı Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ`a teslim etti. Açlık grevinin 11`inci gününde olan Özüren için zaman daralırken, Çınar`ın bugün ya da yarın acilen karar vermesi bekleniyor.

1196
Kurşunlu`da hafta sonu gerçekleştirilen etkinlikte CHP`li Milletvekili Serdar Soydan`ın vep telefonundan araması üzerine “Haberim yok, hemen konuyla ilgileniyorum” diyen Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, aynı gün Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ`ı görevlendirerek köyden bilgi istedi. Köye giden Dağ, köy muhtarına “Pazartesi Çanakkale`ye gelin görüşelim” dedi. Bunun üzerine dün Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ile görüşen Kurşunlu heyeti, hazırladığı bir dosyayı Vali Çınar`a iletilmek üzeri Vali Yardımcısı Dağ`a teslim etti.
Köydeki maden arama çalışmalarına tepki olarak açlık grevine başlayan ve bugün grevinin 11`inci gününde olan Bülent Behçet Özüren için ise zaman giderek daralıyor. 7 Kasım perşembe gününe kadar bir gelişme olmadığı takdirde kendini yakacağını duyuran Özüren`in durumu hem köylüleri hem de Çanakkalelileri tedirgin etmeye başladı. CHP`li Vekil Soydan`a konuyla yakından ilgileneceğini söyleyen Çanakkale Valisi Ahmet Çınar`ın duruma müdahale etmesi bekleniyor. Sağlık durumunun giderek kötüleşmesinden endişe edilirken, maden çalışmasının halen devam ediyor olması tepkileri giderek artırıyor.  
Paylaş