Kurşunlu köylüleri direnişe çağırıyor!

Madencinin “iş ve çalışma hürriyetini engelledikleri” gerekçesi ile haklarında açılan davadan ceza alan Kurşunlu Köylüleri, mücadele ateşini yeniden yakıyor. Bugün Çanakkale Çevre Platformu öncülüğünde Kurşunlu Köyü`ne çıkarma yapılacak.

605
Çanakkale Çevre Platformu öncülüğünde duyarlı tüm demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin de destek verdiği Kurşunlu Köyü`ndeki buluşma saat 14`te Killik Tepe`de gerçekleşecek. Çanakkale`den saat 12`de “Halkın protokolü toplanıyor” sloganı ile eski belediye binasının bulunduğu alandan araç kaldırılacak.
 
“Burada ağaçları neden kesiyorsunuz? diye sorduk, cezalandırıldık(!)” diyen Kurşunlu, bugün Çanakkale`den katılacak çevre mücadelesi veren kentliler ile buluşacak. Katılımın yoğun olacağı tahmin edilen Kurşunlu`da çevre talanına karşı önemli mesajların verilmesi bekleniyor.
 
Bilindiği gibi Çanakkale Çevre Platfromu, “Kurşunlu köylüleri devlet eliyle vahşileştirilmiş madenciliğe karşı yaşam alanlarını, ormanları, meralarını, skepsiz antik kentini ve köylerini korumak için onurlu bir direniş sergilediler. Bize düşen görev de onların yanında olmaktır” diyerek yapılan Kurşunlu halkına destek olunması gerektiğini ifade etmiş ve tüm Çanakkalelileri Kurşunlu`ya çağırmıştı.
 
Paylaş