Kurşunlu halkı doğasını savunuyor

Bayramiç`in Kurşunlu Köyü`nde bulunan feldspat madeni çıkaran bir firma, önceki gün aniden ağaçları kesmeye başlayınca köylü ayaklandı. Orman İşletme Şefliği`nin devreye girmesi ile duran ağaç kesimi, dün de devam edilmek istendi. Maden firmasının ağaçları kesmesiyle ilgili olarak yöre halkı, “Bu kesimler usulsüzdür” diyerek engel oldu.

1406
 
Bayramiç`in Kurşunlu Köyü`nden faaliyette bulunan ve Zafer Madenciliğe ait olduğu ileri sürülen feldspat madeni önceki gün köye yaklaşık 100 metre mesafedeki alanda ağaç kesimine başladı. Kurşunlu Köyü`nde bulunan Killik Tepe Mevki`nde Karaköy Orman İşletme Şefliği tarafından işaretlenmiş 760 adet ağaç bulunduğu ve söz konusu ağaçların kesiminin köylüler tarafından fark edilmesiyle ilgili Orman İşletme Şefliği`ne haber verildiği öğrenildi. Bölgenin heyelan bölgesi olduğu, kesilen ağaçların ileride heyelana neden olacağını ifade eden Kurşunlu Köyü Muhtarı Muharrem Gürel ve duyarlı köy halkı, madencilere yaptıklarının usulsüz olduğunu ifade ederek çalışmaları durdurmasını istedi. Bu arada devreye giren ilgili Orman İşletme Şefliği yetkilileri de ağaç kesimine engel oldu.
 
 
İkinci gün köylü de direndi
Kurşunlu da önceki gün, yani ilk gün yetkililer tarafından engellenen ağaç kesimine dün itibariyle Killik Tepe mevkiinde devam edilmek istendi. Maden yetkilisi ve orman çalışanlarının kesim için dün Killik Tepe Mevkii`ne geldiklerin gören yöre halkı da, madencilerin arkasından ormanlık alana çıkarak kesime usulsüz olduğu iddiasıyla engel olmaya çalıştılar. Yöre halkı durumu bir taraftan da savcılığa bildirdiler. Jandarma savcı talimatıyla Karaköy Orman Bölge Şefi`ni ağaç kesim alanına çağırdı. Orman Bölge Şefliği tarafından numaralanmamış ağaçların da kesildiğini iddia eden yöre halkının şikayeti üzerine, söz konusu alana gelen ilgili Orman İşletme Şefliği yetkilileri, ağaç kesim alanının koordinatını alıp, ağaçları görüntülediler. Zafer Madencilik`e ait olduğu ifade edilen direnen yöre halkından ismen şikayetçi alan madencilik yetkililerinin başvurusu üzerine jandarma tarafından tutanak tutuldu. Yöre halkının da madencilik yetkililerinden şikayetçi olması üzerine, Bayramiç Jandarma Karakolu`na ifadeler verildi. Şikayet bulunan 3 köylünün isimlerinin Kağan Baraş, Bülent Özüren ve Ayşe Kuzucu olduğu öğrenildi.
 
Paylaş