havadurum

Kültür Sanat-Sen eyleme kilitlendi

Çanakkale’de bir kamu kurumunda yaşanan taciz olayını bakanlık gündemine taşıyan Kültür Sanat Sendikası, görüşmelerde sonuç alamayınca Türkiye genelinde eylem kararı aldı. Görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle sendika olarak Türkiye genelinde eylemler gerçekleştireceklerini ifade eden Özsaygı, Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde Pazartesi günü kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını ifade ederek; “Herkes topu birbirine atıyor. Hiçbir şey çıkmayacağını anladığımız için Türkiye genelinde eylem kararı aldık” dedi.

584
Taciz olayı ile ilgili yaşanan son gelişmelerin ardından harekete geçerek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşme talebinde bulunan Kültür Sanat-Sen, taciz olayının peşini bırakmıyor. Randevu talebine rağmen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın müsteşarıyla görüşemeyen sendika yetkilileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in danışmanıyla yapılan görüşmeden de bir sonuç alamadı. Her iki görüşmenin de sonuçsuz kalmasıyla birlikte sendika yetkilileri, Türkiye genelinde eylem kararı aldı.
 
“Girişimlerimizi eyleme dönüştürüyoruz”
Kültür Sanat-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Özsaygı, taciz girişiminin cezasız kalmaması için gerçekleştirdikleri görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi.  Görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle sendika olarak Türkiye genelinde eylemler gerçekleştireceklerini ifade eden Özsaygı, Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde Pazartesi günü kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını kaydetti. Özsaygı; “Kültür Bakanlığı müsteşarı ile görüşemedik. Hala beklemekteyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in danışmanı ile bugün (dün) görüştük. O da bizim istediğimiz şekilde ilgilenmese de en azından bakan ile görüşme yaparak gerekli mağduriyetin giderilmesi için mektup gönderecek. Ancak bu görüşmeler istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde Pazartesi günü saat 11.30 da kitlesel bir basın açıklaması yapmayı düşünüyoruz. Türkiye genelinde Kültür Sanat-Sen’in şubelerindeki temsilciler hem eylem hem de basın açıklamaları yapacaklar.  Bakan Fatma Şahin ile görüşemedik. Ancak danışmanıyla görüştük. O da ilgileneceğini söyledi ama her şey belirsiz. Çünkü herkes topu birbirine atıyor. Hiçbir şey çıkmayacağını anladığımız için Türkiye genelinde eylem kararı aldık” dedi.
Paylaş