havadurum

Kulaçlar barış için atıldı

Rotary Kulübü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği yarışmaya katılan sporcular Çanakkale Boğazı`nı yüzerek geçti. İÇDAŞ`ın yüzücülerinin bu yıl da genel klasmanda ve bayanlar kategorisinde ilk 3`te yer alması dikkat çekti.

758
 
 
Eceabat ilçesinden başlayan ve Çimenlik Kalesi’nde son bulan 3.5 millik parkurda yapılan yarışmaya, farklı ülkelerden yaklaşık 382 sporcu katıldı. Yüzme yarışına katılan sporcular sabah erken saatlerde startın verileceği Eceabat ilçesine geçti. Yarışa başlamadan önce sporcular denizde üşümemek için vücutlarına vazelin sürerken, yetkililerde herhangi bir olayın yaşanmaması için Çanakkale Boğazı’nda gerekli önlemleri aldı. Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla 28 yıldır devam eden yüzme yarışının startı verildi. Startın verilmesiyle sporcular kendilerini boğazın serin sularına bırakırken, 382 yüzücü en kısa zamanda Çimenlik Kalesi’ne ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçmeyi deneyen sporcular, akıntı ve rüzgarın etkisiyle zaman zaman zor anlar yaşarken, boğazı geçmeyi başaramayan sporcular ise teknelere alındı. Güvenlik açısından da Çanakkale Boğazı deniz trafiğine kapatıldı. Genel klasmanda, Avrupa yakasından Anadolu yakasına 43 dakika 22 saniyede ulaşan Asilay Selçuk birinci olurken, 43 dakika 55 saniyede ulaşan Buse Aygün ikinciliği ve 46 dakika 08 saniyede ulaşan Cem Köseoğlu ise üçüncülüğü elde etti.
 
 
Sporcular ödüllendirildi
Yarışmada kategorilerinde dereceye giren sporculara, madalya ve ödülleri, Çimenlik Kalesi´nde düzenlenen törenle verildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Hülya Acar; Rotary Kulübü olarak Uluslararası Yüzme Yarışması`nın 28.`sini gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını belirterek; “Yarışmaya bu yıl 382 sporcumuz katılmıştır. Gönül isterdi ki bu yarışmayı büyük zaferin kutlandığı 30 Ağustos günü gerçekleştirelim. Ancak hava koşulları izin vermedi. Yarışma tarihinde ilk kez hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Hava şartları artık bu mevsimde çok ciddi farklılıklar göstermeye başladığı için bundan sonraki yıllarda tedbirli olmamız gerekecek" dedi.
 
 
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Mecit İsce ise; “Çanakkale Rotary Kulübü 28 senedir uluslararası yarışla barışı, kardeşliği ve dostluğu geliştirebilmek için çok büyük etkenlik yapmaktadır. Bölge Başkanı olarak onlarla gurur duyuyorum. Uluslararası olması bizlerin dünya barışına ne kadar çok önem verdiğimizi gösteriyor. Bu yarış, Rotary`nin neler yapabileceğinin en küçük göstergesidir. Bu cesareti gösteren Çanakkale Rotary Kulübü`nü ve onun bütün üyelerine ve kaybeden üyeleri de rahmetle anarak tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
 
Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar ile Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, yarışmaya katılan sporcuları tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.
 
 
 
 
 
Paylaş