havadurum

Kulaçlar, Barış heyecanıyla atıldı

Rotary Kulübü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale Boğazı´nı Yüzerek Geçme Yarışması nefes keserken, yarışmaya katılan ünlü Hollywood yıldızı Bo Derek ile işadamı Sadettin Saran da Çanakkale Boğazı`nı yüzerek geçti. İÇDAŞ`ın yüzücüleri genel klasmanda erkekler ve bayanlar kategorisinde ilk 3`te yer alırken, diğer kategorilerde de önemli dereceler elde ettiler.

804
 
Eceabat ilçesinden başlayan ve Çimenlik Kalesi’nde son bulan 3.5 millik parkurda yapılan yarışmaya, farklı ülkelerden yaklaşık 500 sporcu katıldı. Yüzme yarışına katılan sporcular sabah erken saatlerde startın verileceği Eceabat ilçesine geçti. Yarışa başlamadan önce sporcular denizde üşümemek için vücutlarına vazelin sürerken, yetkililerde herhangi bir olayın yaşanmaması için Çanakkale Boğazı’nda gerekli önlemleri aldı. Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla 27 yıldır devam eden yüzme yarışının startı verildi. Startın verilmesiyle sporcular kendilerini boğazın serin sularına bırakırken, 373`ü yerli, 167`si yabancı yüzücü en kısa zamanda Çimenlik Kalesi’ne ulaşmak için yoğun çaba sarf etti. Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçmeyi deneyen sporcular, akıntı ve rüzgarın etkisiyle zaman zaman zor anlar yaşarken, boğazı geçmeyi başaramayan sporcular ise teknelere alındı. Güvenlik açısından da Çanakkale Boğazı deniz trafiğine kapatıldı. Yarışı en kısa sürede tamamlayan yüzücünün isminin Dursun Sarı olduğu bildilirken, bayanlarda ise birinci Buse Aygün oldu.
 
 
Ünlü Hollywood yıldızı da kulaç attı
Rotary Kulübü`nün düzenlediği yüzme yarışmasına katılan ünlü Hollywood yıldızı Bo Derek de Çanakkale Boğazı`nı yüzerek geçti. Yarışma sonrası açıklama yapan Bo Derek, yarışmaya katıldığı ve finişe ulaştığı için mutlu olduğunu belirterek; “Parkur çok zordu, hatta birkaç kere yarışı bırakmayı düşündüm ama yarışmayı tamamladığım için mutluyum. Daha iyi bir hava olması halinde seneye de yarışmaya katılabilirim” dedi.
 
 
Sporculara ödülleri verildi
Yarışmada kategorilerinde dereceye giren sporculara, madalya ve ödülleri, Çimenlik Kalesi´nde düzenlenen törenle verildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Serhat Soydan, Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması’nın 27.’sini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek; “Yarışmamız ilk defa 1986 yılında yapılmıştır. Yarışmamız son derece sağlıklı ve güvenli geçmiştir. Çanakkale Boğazı yüzme yarışmasında yaklaşık 500 sporcu yüzmüştür. Yüzücülere teşekkür ediyoruz” dedi. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yarışmaya katılan sporcuları tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.
 
 
 
 
 
 
Paylaş