havadurum

Küçük Sanayi Sitesi yenilenecek

Çanakkale Belediyesi Nisan Ayı Toplantısının ilk oturumunda kentsel dönüşüm planı, Küçük Sanayi Sitesi`nin yenilenmesi ve Kordon Boyu`nun 1980 öncesindeki hale getirilmesi konuları damgayı vurdu.

1420
Başkan Ülgür Gökhan meclisin açılışında Nisan ayı toplantısı ile birlikte belediye meclisininin son 1 yıllık süreye girdiğini kaydederek, toplam 4 yıl süre zarfında başarılı bir döneme imza atan ve katkı sunan tüm belediye meclis üyelerine teşekkür etti.
Gökhan Kentsel Dönüşüm ile ilgili bilgi verdi
Gökhan belediyenin kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı çalışmaların yasa çıkmadan önce başladığına işaret ederek, Barboros Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi`nde kentsel dönüşüm ve yol çalışmaları yapıldığını söyledi. Binaların 2-3 kattan, sağlam 4 katlı binalara dönüştüğünü ifade eden Gökhan, belediyenin arka tarafından itibaren çalışmaların başladığını belirterek, Küçük Sanayi Sitesi`nde 18.maddenin uygulamaya geçildiğini söyledi. Bu alanda müteahhitlerin çalışma yapmasını beklediklerini ifade eden Gökhan, adadaki diğer hissedarlarla görüşeceklerini ve Parion Hotel bittikten sonra Atatürk Caddesi`ne kadar yenileme ve değişim sürecinin başlayacağını söyledi.
Gökhan Fevzipaşa Kuyu Sokak bölgesinin zor bir bölge olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm esnasında o bölgedeki insanların başka bir bölgeye taşınması için çalışma yapılacağını, TOKİ`nin yoksul konutlarının ne zaman realiteye geçeceğinin ise henüz belli olmadığını kaydetti.
Gökhan İsmetpaşa Mahallesi`nde sosyal konutlar ile ilgili kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını belirterek, 1/100 bin ölçek projesi için Çanakkale`de çalışma başlatan firmanın danışmanlık yapacağını söyledi.
“Kimseyi mağdur etmeden bu işi çözeceğiz”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önceki günlerde evlerinin yıkılacağı duyumu üzerine kaygıya kapılan İsmetpaşa Mahallesi sakinleriyle yaptığı kentsel dönüşüm toplantısı hakkında belediye meclisine bilgi vererek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin belediyeden habersiz semt halkı ile gerçekleştirdiği toplantılara tepki gösterdi. Gökhan: “Bu toplantılardan sonra konut sahiplerinin kafasının karıştığını belirterek, 680 konut sahibi ile görüştüğünü ve kentsel dönüşüm planı hakkında bilgi verdiklerini kaydetti. Gökhan belediyenin 113 bin metrekarede 4`te 1 oranında hissesi olduğunu belirterek: “ Kimseyi mağdur etmeden bu işi çözeceğiz” dedi.
“Güzelyalı`daki heyelan ile ilgili çalışmalar 1 yıl sürer”
Güzelyalı`da heyelan nedeniyle kayan bölge konusunda yolun kapandığını ve vatandaşlara evlere girmemeleri konusunda yazılı uyarıda bulunduklarını kaydeden Gökhan, etütlerin 1 yıl süreceğini ve Çamlıbel sitesi sakinleri ile çarşamba günü toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Gökhan Karayolları`nın tedbirsizce menfezden suyu boşaltmasının durumu tetiklediğini belirterek: “Nasıl bir çözüm bulacağız, onu araştırıyoruz” dedi.
Balıkçı Barınağı ile ilgili son gelişmeleri aktaran Başkan Gökhan, Danıştay’ın yürütme kararını durduğunu ve hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.
Gökhan`dan ÇOMÜ`ye destek
Gökhan ÇOMÜ`nün üniversitesine belediye olarak 524 kitap bağışladıklarını belirterek destek olmaya devam edeceklerini söyledi. ÇOMÜ Tıp Fakültesi`nin binasının da İlahiyat Fakültesi`nin yerinde yapılacağını ve gerekli izinlerin çıktığını belirten Gökhan: “ÇOMÜ`ye hayırseverler de katkı versin, üniversite bu kentin değeridir” dedi.
Küçük Sanayi Sitesi alanı oluşturulacak
AKP Grup Başkanvekili Eren Kemerli meclise önergeler verdi. Küçük Sanayi Sitesi`nin mevcut durumunu ve olumsuzluklarını gündeme getiren Kemerli Küçük Sanayi Sitesinde hissedarların hisse oranlarında haksızlık ve adaletsizlik olduğunu söyledi. Kemerli bir kişinin birden fazla dükkan sahibi olduğunu belirterek, yağmacılık sisteminin geliştiğini ve dükkan sıkıntısı yaşandığına dikkati çekti. Kemerli: “ Birer dükkan verelim. Aynı şekilde Setboyu Caddesi`nde de dükkan sıkıntısı var” dedi.
Kemerli konunun daha önce mecliste görüşüldüğünü ve komisyona havale edildiğini hatırlatarak, konunun çözüme kavuşmadığını söyleyince Başkan Gökhan köklü bir çözüm önerisi getirerek: “Yeni Küçük Sanayi alanı oluşturmamız lazım. Aynı yerde hem marangoz, hem demirci olmaz. Yeni bir alana ihtiyaç var ”dedi.
Konu İmar Müdürlüğünün de önerisi ile Master Planı dahilinde ek gündem olarak meclise alındı.
Kemerli ayrıca kreşlerin kendi araçlarına da S plakası verilmesi için önerge verdi. Konu Ulaştırma Komisyonuna havale edildi.
“İpe un serdiler”
Meclis toplantısında söz alan Celal Karakaş, Kordon`un yeniden 1980`den önceki haline getirilmesi ve Askeri Hastaneye giden yolun açılması için askeriye ile diyaloğa geçildiğini, ama yolun geri verilmesi noktasında askeriyeden ayak direme olduğunu belirterek: “Biz bina istemiyoruz, yolu istiyoruz. Binalarda cephanelik yok ya. Ama ipe un serdiler. Konu kıpırdamıyor” deyince Başkan Gökhan: “Bizim muhatabımız bakanlıktır. Milli Savunma Bakanlığı`na yazı yazarız. Orası 12 Eylül öncesinde açıktı. Kim kapatmış. Fotoğrafları da koyalım dosyamızı bakanlığa gönderelim” dedi.
CHP Grup Başkavekili Cem Belli kentsel dönüşüm sürecine dikkat çekerek, her kesimin beklenti içinde olduğunu kaydederek, kentsel dönüşümde önceliklerin doğru belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Ek gündem maddeleri Master planı teklifi ve kentsel dönüşüm için bakanlıktan kaynak belirlenmesi oldu.
Paylaş