Köylüler heyelandan tedirgin

Bayramiç ilçesine bağlı Yeniceköy`de aşırı yağışların ardından meydana gelen heyelan köylüleri tedirgin ediyor.

657
 
Yeniceköy`de etkili olan yağışlar heyelanlara neden oldu. Köyde meydana gelen heyelan nedeniyle 5 ev ile 4 ağılın duvarlarında büyük çatlaklar oluşurken, yollarda da derin yarıklar açıldı. Yaşanan olayın arından korku içerisinde olan köylüler, evlerinde rahat bir şekilde uyuyamadıklarını dile getirdiler. Öte yandan toprak kayması nedeniyle enerji nakil hatlarında kopmalar oluşmasıyla köyün elektrikleri de kesildi.
 
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, Yeniceköy’de yıllardan beri toprak kaymasının yaşandığını söyledi. Belediyenin mücavir alanında olmadığı için konu ile Bayramiç Kaymakamlığı’nın ilgilendiğini ifade eden Tuncer; “Yeniceköy belediyenin mücavir alanında değil. Ancak köyde yıllardan beri, aşırı yağışlarda bir toprak kayması yaşanıyor. Belediyenin mücavir alanının dışında olduğu için Kaymakamlık ilgileniyor. Belediyeye bu konuda herhangi bir müracaat olmadı. Köylüler belediyeden bir yardım talebinde bulunmadı” dedi.
 
Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan ise, son günlerdeki aşırı yağışların büyük çaplı heyelanları tetiklediğini belirterek, bazı ev ve hayvan barınaklarının zarar gördüğünü dile getirdi. Tek tesellilerinin can kaybının olmaması olduğunu belirten Yenidoğan, incelemelerin sürdüğünü, mağdur vatandaşlara gerekli desteği vereceklerini söyledi. Yeniceköy Muhtarı Mehmet Beceren de, 14 yıl önce köyde büyük heyelanların yaşandığını hatırlatıp, bu kaymaların tedirginlik yarattığını kaydetti.
Paylaş