"Köylü büyük kahırlar yaşıyor"

1085
CHP Çanakkale İl Başkanlığı`nın "Haftada 2 Gün 2 İlçe 2 Köy" projesi kapsamında devam eden çalışmalarının bu haftaki durağı Yenice oldu. Proje kapsamında CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Çay ve Mehmet Gerçek, Yenice İlçe Başkanı Bülent Çakmak ile birlikte Çakır Köyü, Pazarköy, Akçakoyun Köyü`ne ziyaret gerçekleştirdi. CHP İl Başkanlığının yaptığı açıklamada, "Saray rejimi işçinin ve köylünün gözünü boyamak için her türlü yalana başvurmaktan geri durmamaktadır. Gerçekleri emekçilere açıklamaktan, ezilenlerin gözlerine çekilen perdeyi yırtıp atmaları için çabalamaktan, kendilerini ezen, sömüren, aşağılayan patronların kar düzenini tanımalarını sağlamaktan, sorgulamalarını ve mücadele yolunu seçmelerini öğütlemekten geri durmayacağız" denildi.
 
"Köylülerin talepleri bizlerin iktidarında giderilecek"
Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Köylülerimiz uzun bir uykudan uyanmış, bizler ile birlikte kımıldanmaya başlamıştır. Bu kıpırdanmalar egemen sınıfın tüylerini diken diken etmeye yetmiştir. Köylülerimiz topraklarını, hayvanlarını satmaları yüzünden çektiği büyük sıkıntılara son verilecektir. Köylülerin talepleri bizlerin iktidarında giderilecektir, böylece emeğini tarım işletmelerinin sahiplerine, hayvan sahiplerine tüm hakları geri verilecektir" sözlerine yer verildi.
 
"Köyden şehre çalışmaya gidip gelenlerin sayısı arttı"
Yapılan açıklamada tarım politikalarına değinilerek, "AKP`nin yanlış tarım politikaları yüzünden köylülerin acılarını, sevinçlerini, çaresizliklerini, isyanlarını, ekmek kavgalarını anlattığı, bir lokma ekmek için kötü iş şartları içinde zehir gibi bir hayatı yaşayan köylü nüfusu da artık kendi yağıyla kavrulamaz hale gelmeye başlamıştır. Geçim derdi köylünün boğazını iyiden iyiye sıkmaya başlamıştır. Saray iktidarında, elleri avuçlarında kalan bir parça tarla, ayda iki sefer cambazlara satılan hayvanlar, köylüyü doyurmaz hale getirmiştir. Köyden şehre çalışmaya gidip gelenlerin sayısı artmıştır. Saray rejimi işçinin ve köylünün gözünü boyamak için her türlü yalana başvurmaktan geri durmamaktadır. Gerçekleri emekçilere açıklamaktan, ezilenlerin gözlerine çekilen perdeyi yırtıp atmaları için çabalamaktan, kendilerini ezen, sömüren, aşağılayan patronların kar düzenini tanımalarını sağlamaktan, sorgulamalarını ve mücadele yolunu seçmelerini öğütlemekten geri durmayacağız. Köylü büyük kahırlar yaşıyor. Bunu değiştirecek ve dünyayı daha yaşanır bir hale getirecek olan tek yol CHP iktidarıdır" denildi.
(Nevin Yüksel)
Paylaş