havadurum

Köylerde yangın eğitimi

Köy halkı orman yangınlara karşı bilinçlendiriliyor.

359
Orman köylerinde orman yangınlarını önleme faaliyetleri kapsamında toplantılar gerçekleştiriliyor. Orman yangınları konusunda bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde bulunan orman içi ve kenarı köylere yönelik olmak üzere ilgili Orman İşletme Şefi ve Orman Muhafaza Memurlarının katılımıyla bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Kurum ile vatandaşlar arasındaki iletişimin ve güvenin güçlenmesine de katkı sağlayan toplantıların yangına hassas dönem boyunca devam edeceği bildirildi.
 
Ağırlıklı olarak yangın riskinin fazla olduğu köylerde yüz yüze yapılan eğitimlerde; orman yangınlarının felaket boyutları, yangınla müdahale metotları, yangın sırasında yapılacak işler, koordinasyonun nasıl sağlanacağı ile ilgili kanun ve yönetmelikler anlatıldı. Ayrıca yeni teslim edilen su tankerlerinin çalışması uygulamalı olarak gösterildi.
 
Bilinçlendirme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen; “Orman yangınlarına karşı hassasiyetin çok yüksek olduğu bu günlerde, anız yakılmasının yangın tehlikesini arttırmasının yanında toprağın verimliliğinin azalmasına sebebiyet vereceği konuları anlatıldı. Toplantılarda yeni başlamakta olan yangınları 177 ücretsiz orman yangın ihbar hattını arayarak bildirilmesinin önemine değinildi. Dileğimiz 2012 yılında tüm yurdumuzda hiç orman yangını çıkmamasıdır” dedi.
Paylaş