Köylerde kısırlaştırmalar başladı...

910
Çanakkale İl Özel İdaresi`nin yürütücülüğünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Çanakkale Mor Pati Derneği`nin desteklediği köylerdeki kısırlaştırma çalışmaları Kumkale Köyü`nde start aldı. Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder`in girişimleri ile gerçekleşen projede, sokak hayvanlarının kontrolsüz bir şekilde artan popülasyonunun önüne geçilmesi hedefleniyor. Kumkale`de startı verilen projeyi yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder ile Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü personeli, İl Özel İdaresi Personeli ve Mor Pati Derneği yetkilileri, çalışmaların tüm köylerde uygulanabilir olduğunu ifade ettiler. 
 
Akın; "Sahipli sahipsiz ayrımı yapılmıyor"
Mor Pati Derneği Başkanı Emine Akın, "Türkiye`nin en kapsamlı kısırlaştırma projesinin startının verildiği Kumkale köyüne projenin mimarı olan İl Genel Meclis Başkanı Sayın Nejat Önder ile birlikte giderek yerinde incelemelerde bulunduk ve izlenimlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikli olarak belirtelim ki sahipli sahipsiz ayrımı yapılmadan tüm köylerdeki köpeklerin kısırlaştırması yapılacak. Sahibi olmayan köpekler ekipler tarafından alınarak kısırlaştırma yapılacak ve alındığı köye rehabiletesi bittikten sonra geri bırakılacak. Sahipli olan köpekler sahibi tarafından bırakılarak kısırlaştırma ve rehabilite sonrası alınacak. Bu fırsat ayağınıza kadar gelmişken lütfen ihmal etmeyip kısırlaştırın" dedi. 
 
"Çalışmalar profesyonelce yürütülüyor"
Kumkale köyünde rehabilite için oluşturulan alanın iyileşme süreçlerini güven ve sıcak bir şekilde geçirebilecekleri bir alan olarak planlanmış olduğunu dile getiren Akın, "Biz orayı gayet uygun bulduk. Yakalama ve kısırlaştırılma ekipleri bu işi profesyonel bir şekilde yürütüyorlar. Orada bulunan ekip gönüllüler ile işbirliğine açık ve bunun olması gerektiğini düşünüyor ki bu bizler için çok önemli. Gönlümüzden geçen hiçbir olumsuzluk yaşanmadan tüm çocuklarımızın operasyonunu olarak sağlıkla hayatlarına devam etmeleridir. Biz takipte kalacağız elbette ki, ancak çocuklarımız sahipsiz değil. Projenin yürütülmesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Sayın Ozan Hacıoğlu, DKMP Veteriner Hekimi Sayın TR Meltem Digi ve İl Özel idaresi Veteriner hekimi de eşlik ediyor bu nedenle gönlümüz daha rahat. Proje Kumkale`de başladı ancak tüm Çanakkale`deki ilçe ve köyleri kapsayacak bir proje yakında sizin köyünüzdeki canlarda kurtulacak. El birliği ile bir tarih yazacağız" dedi. 
 
Kumkale merkezli kısırlaştırmaya dahil olan köyler ise; Akçapınar, Tevfikiye, Kalafat, Çıplak, Halileli, Akçeşme, Civler... 
(Duygu Yılmaz) 
 
Paylaş