Köylerde hırsız alarmı!

Çanakkale’de köylere şehir dışından hurdacı veya değişik nedenlerle gelenlerin hayvan hırsızlığına karıştığı iddia ediliyor. Son olarak merkeze bağlı Akçakoca köyünde hayvancılıkla uğraşan Kazım Gülşen isimli şahsa ait 12 kuzu önceki akşam hayvan hırsızları tarafından çalındı.

973
Çanakkale köylerinde Balıkesir’in Edremit ilçesi tarafından geldiği iddia edilen hayvan hırsızları köylüyü alarma geçirdi. Son bir ay içinde 4-5 köyde gerçekleştiği iddia edilen hayvan hırsızlığının son olarak merkeze bağlı Akçakoca köyünde yaşandığı öğrenildi. Akçakoca köyünde yaşayan Kazım Gülşen’e ait 12 kuzuyu Pazartesi gecesi çalan hayvan hırsızlarından hala haber yok. Hırsızlık olayının hemen ardından Jandarma ekiplerinin tutanak tuttuğu ve parmak izi çalışması yaptığı öğrenilirken, hırsızlarca kuzuları çalınan Kazım Gülşen, “5 bin liraya yakın zararım var. Bu yıl bu tür olaylar daha da arttı. Şu ana kadar benim bildiğim 4-5 köyde aynı olay yaşandı” dedi.
 
“Hurdacı olarak gelip keşif yapıyorlar”
Öte yandan hırsızlık olaylarının meydana geldiği köylerde ve çevre köylerinden alınan bilgiye göre, hırsızlık dönemlerinde Balıkesir’in Edremit ilçesi tarafından köylere gelen hurdacılar dikkat çekiyor. Hurdacı benzeri mesleklerle köylere gelip keşif yapıldığı ileri sürülürken, bir çok köyde bu tür meslek gruplarının köylere girmesine izin verilmiyor.
Paylaş