Köy yolları tartışıldı

İl Genel Meclisi’nde köy yollarının İl Özel İdaresi yol ağına dahil edilmesi ile ilgili teklif tartışmalara neden oldu.

495
Biga ilçesine bağlı Hoşoba-Kalafat ile Kemer-Uzundere köyleri arasındaki yolların İl Özel İdaresi yol ağına alınması için teklif verildi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ile İl Genel Meclis üyeleri Bülent Korkmaz, Hasan Yılmaz, Erhan Yavuz ve Ünsal Öntürk imzasıyla verilen önerge sonrası meclis toplantısında meclis üyeleri arasında bazı tartışmalar yaşandı.
 
 
Önergenin okunmasının ardından söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk; “Zaman zaman bu önergeler İl Genel Meclisimize geliyor. Köyler arasındaki yolların İl Özel İdaresi yol ağına alınması isteniyor. Bu doğaldır. Ancak, İl Özel İdaresi’nin bu konuda yaptırımı ne kadardır? Ben bunu merak ediyorum. Çünkü, 2006 yılından bu yana tam 6 yıl geçti. Ama bazı köy yolları açılamadı. Bu konuda önergeler verdik. Ama bir sonuç alınamadı. Bu konuda İl Özel İdaresi’nin biraz daha duyarlı olmasını istiyorum” dedi.
 
 
CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Bülent İşleyen ise İl Özel İdaresi’nin bu konuda yönetmelik hazırlamayı düşünüp düşünmediğini sordu. Soru üzerine söz alan İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürü Necmettin Köksal, bu konuda hazırlanan bir yönetmelik olduğuna dikkat çekerken, MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Turan da, ilçelerde yol ağına alınması düşünülen köy yollarının araştırılması gerektiğini ifade ederek; “Köy yollarının yol ağına alınması ile ilgili konu zaman zaman geliyor ve burada tartışılıyor. Bütün ilçelerdeki köy yolları ile ilgili bir araştırma yapılsın. Köy yolları ile ilgili konu tek tek meclise gelmesin. Araştırılsın ve hepsi bir seferde mecliste görüşülsün” diye konuştu.
 
 
Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin teklifi oylamaya sundu. Hoşoba-Kalafat ile Kemer-Uzundere köyleri arasındaki yolların İl Özel İdaresi yol ağına alınması ile ilgili teklif oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi. Diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantıları sona erdi.
Paylaş