Köy halkından altıncılara geçit yok

Lapseki’ye bağlı Şahinli köyünde bir şirket tarafından gerçekleştirilecek maden araması için köy kahvehanesinde düzenlenmesi planlanan ÇED bilgilendirme toplantısı köy sakinlerinin kahvehaneyi kapatması sonucu yapılamadı.

611
 
Şahinli köyünde bir şirket tarafından gerçekleştirilecek maden araması için köy kahvehanesinde düzenlenmesi planlanan ÇED bilgilendirme toplantısı köy sakinlerinin kahvehaneyi kapatması sonucu yapılamadı. ÇED toplantısı için köye gelen yetkililer ise toplantıyı gerçekleştiremedi. 
 
Toplantıya halk olarak katılım olmadı notunun düşüldüğünü bildiren Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, “Köylüler kahvehaneyi kapatmışlardı. Kendi aralarında uzlaşıya varmışlar. Kahvehaneyi kapatıyoruz. Toplantıya da hiç kimse katılmıyor şeklinde karar almışlar. Sabah ÇED toplantısı saatinde yetkililer geldiler. Orada tutanak tutuldu. Toplantıya muhtar da biz köyümüzde altın, kirlilik istemiyoruz. Bu nedenle toplantıya katılmadık. Halk olarak katılmadık notu düşüldü. Halk katılmadı şeklinde not yazıldı. Halk tepkisini muhtar aracılığı ile koydu. Köylünün kararına da biz harfiyen uyduk” dedi.
Paylaş