havadurum

Kosova Milletvekili Şinik Çanakkale’de

Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri ziyaret etmek ve bir dizi görüşmeler yapmak üzere Çanakkale’ye gelen Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferre Şinik ve Kosova Türk Kadınlar Derneği üyelerine Çanakkale Valiliğince bir akşam yemeği verildi.

435
Balkan ülkelerinin tek Türk kadın parlamenteri olarak bilinen Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferre Şinik ve beraberindeki Kosova Zübeyde Hanım Türk Kadınlar Derneği başkan, yönetici ve üyeleri Çanakkale’de ağırlandı. Çanakkale’ye gelen konuk heyet için Çanak Otelde verilen yemeğe Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Er ve AKP Kadın Kolları üyeleri katıldı.
 
Çanakkale’de ve Türk tarihinin kahramanlıklarla dolu topraklarında bulunmaktan son derece onur ve heyecan duyduğunu belirten Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferre Şinik, Kosova Zübeyde Hanım Türk Kadınlar Derneğinin yönetici ve üyelerinden oluşan 20 kişilik heyet ile Çanakkale geldiklerini ve Çanakkale’de sıcak bir ilgi ile misafir edildiklerini söyledi.
 
Şinik duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Aslında 18 Mart tarihinde bu geziyi planlamıştık ancak çok kalabalık olur düşüncesi ile daha verimli geçmesi adına bugünlere erteledik. Yarımadadaki şehitlikleri ziyaretimizde çok duygulandık ama bir o kadar da onurlandık. Şehitlerimizin mezarlarını gezerken üzülmemek hüzün duymamak elde değil. Diğer yandan da ayrı bir gurur içerisindeyiz. O kanlı savaşlarda on binlerce şehit vermişiz ama bugün gelişmiş Türkiye Cumhuriyetini kazanmışız. Anafartalar Kahramanı Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin kurup bizlere emanet ettiği bu Türkiye Cumhuriyetini ve vatan topraklarını bu güzellikleri ile görmek bize son derece gurur kaynağı olmuştur. Kosova’da ve diğer ülkelerde yaşayan tüm Türk insanı Türkiye cumhuriyetinin güçlü bir devlet olmasını istiyor ve dua ediyor. Türkiye cumhuriyeti güçlü oldukça bizler de dışarıda güçlüyüz. Bu vesile ile bir kez daha bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin ruhları şad olsun.”
Paylaş