Korona Hortladı

2788

Çanakkale`de yüzyüze eğitimin ikinci aşamasına geçilmesinin ardından şehirlerde artan hareketliliğe bağlı olarak korona virüsü vaka sayıları da yükselişe geçti. Kent merkezinde, Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu`ndaki iki öğrenci ile Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu`ndaki bir öğrencide görülen pozitif vakalar nedeni ile toplam 33 öğrenci ve 1 öğretmenin karantinaya alınması ile başlayan vaka artışı, Biga`da da sürüyor... Biga Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu`nda korona virüsü neden ile öğretmen ve 24 öğrencili sınıf karantinaya alınmıştı. Ancak Biga`da vaka artışının da karantina uygulamasının da önüne geçilemiyor. 


Toplam 4 okul, çok sayıda öğrenci ve öğretmen...
Biga`da Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu`nun ardından, Tevfik Emin Başarır İlkokulu`nda bir öğrencide tespit edilen korona nedene ile aynı sınıftaki öğrenciler ve sınıf öğretmenin karantinada olduğu, Sakarya İlkokulu`nda ise bir öğretmen de tespit edilen vaka nedeni ile bir sınıfın karantinada olduğu öğrenildi. Öte yandan Biga Belediyesi`nin iki kreşinde de iki öğrenci velisinde korona virüsü tespit edilmesinin ardından iki öğrencinin karantinada oldukları öğrenildi. 

Çanakkale Adliyesi`nde 14 kişi karantinada 
Çanakkale Adliyesi`nde görev yapan bir savcının korona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından, temasta bulunduğu diğer 5 savcı ile 5 katip, bir müdür ve iki stajyer personelin karantinaya alındığı öğrenilirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nde korona virüsü tespit edildiği, gerekli görülen personellerin karantinaya alındıkları öğrenildi. 

Yenice`de üç köy karantinada 
Yenice`ye bağlı Hacılar, Yeniköy ve Yağdıran Köylerinde korona virüsü nedeni ile karantina uygulanması kararı alındı. Yenice İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Hacılar, Yeniköy ve Yağdıran Köylerinde son 1 hafta boyunca Covid-19 test sonucu pozitif çıkan hasta sayısında artış görülmesi ve bu 3 köyümüzün birbirine çok yakın mesafelerde aynı güzergâh üzerinde olmasından ötürü Köye giriş-çıkışların kolluk kuvvetlerince denetlenip kontrollü bir şekilde yapılmasına, köyden 14 gün boyunca çıkması yasaklanan vatandaşların ihtiyaçlarının Köy Muhtarlıkları tarafından karşılanmasına, köy içerisinde köy muhtarları ve köy imamları tarafından sık sık anonslar yapılarak halkın daha dikkatli davranması konusunda uyarılmasına karar verilmiştir" denildi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş