havadurum

Korkutan DEPREM vatandaşları sokağa döktü!

545

 Ege Denizi`nde dün saat 15,45’te 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem İzmir, Muğla, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir’de de hissedilirken Çanakkale çevresinde büyük paniğe neden oldu. AFAD depremin şiddetini 6,2 olarak duyurdu.  Depremin merkez üssü olan Karaburun`da ardından 4,9 şiddetinde bir deprem daha oldu. Midilli Adası’nda ise 3 şiddetinde 4 farklı deprem kaydedildi. 

 
Deprem panik yarattı 
Dün 6,3’lük depremin ardından Çanakkale’de vatandaşlar sokağa döküldü. Ellerinde cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalışan vatandaşlar, uzun süre iş yerlerine ve evlerine giremedi. Telefon hatlarının kilitlenmesi üzerine yakınlarına ulaşamayan vatandaşlar ise, açık alanlarda depremin şokunu atlatmaya çalıştı. Depremin ardından çoğu kişi Kandilli Rasathanesi’nin internet sitesine girmeye çalıştı, ama sitede yaşanan problem nedeniyle başarılı olamadılar. Depremin ilk dakikalarında vatandaşlar genellikle sosyal medya aracılığı ile yakınlarına ulaşabildiler. 
 
Uzmanlardan ilk açıklama
Öte yandan deprem uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, depremle ilgili olarak ilk değerlendirmelerde bulundu. Gündoğdu; “Düşey bir hareketi ifade ediyor. Ege`nin klasik depremlerindendir bu düşey hareket” açıklamasında bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü`nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek ise tehlikenin geçtiğini belirterek; “Saat 3.28’de İzmir`in 84 km kuzey batısında Midilli Adası güneyindir 6.3 büyüklükte bir deprem yaşadık. Artçılar devam ediyor. Tehlikenin geçtiğini düşünüyorum. Halkımız kesinlikle hasarlı evlere girmemeli. 4-5 büyüklükte bir artçı hasarlı evleri yıkabilir” dedi. 
(Şebnem Özer)
Paylaş