Korfmann kütüphanesinde protokol...
ÇOMÜ ve Tubingen Troia Vakfı arasında protokol imzalandı...
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Tübingen Troia Vakfı arasında akademik ve bilimsel işbirliği çalışmaları yürütmek amacıyla protokol imzalandı. M. Osman Korfmann Kütüphanesi’nde gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Tubingen Troia Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Enver Sadık, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Fatih Yavuz, Doç. Dr. Rüstem Aslan, Mimar İsmail Erten katıldı.
İmzalanan protokol kapsamında, bilimsel ve akademik faaliyetlerin daha verimli hale gelmesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin M. Osman Korfmann Kütüphanesi’nden yararlanması, ÇOMÜ Kütüphanesi’nin M. Osman Korfmann Kütüphanesi’ni desteklemesi ve iki kurum arasında karşılıklı etkin işleyişin gerçekleştirilmesi ve böylece evrensel bilime daha iyi hizmet verilmesi hedefleniyor.
İmza töreninde konuşan Çanakkale Tubingen Troia Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Enver Sadık Yılmaz; “Yapılan protokol sayesinde, eğitim öğretim faaliyetlerinin artmasını ve daha verimli hale gelmesini umuyoruz. Protokol kapsamında ÇOMÜ ile ortak etkinlikler düzenleyerek kütüphanemizi daha etkin hale getireceğiz. Arkeoloji, tarih, sanat tarihi alanlarında ulusal ya da uluslararası konferans, seminer, sempozyum gibi etkinlikler düzenlenecek. Bu protokol ile M. Osman Korfmann Kütüphanesi kitap listesi ÇOMÜ Kütüphanesi tarama listesine dâhil edilerek ÇOMÜ’ nün kütüphaneden daha etkin yararlanması sağlanacak. Vakfımızın kurucusu, Sayın Manfred Osman Korfmann bu zengin kütüphaneyi Çanakkale’ye bağışladı. Çanakkalelilerin de desteği ile 2007 yılında açılan kütüphanemiz 20 bine yakın kitap sayısıyla ülkemizin en zengin arkeoloji kütüphanelerinden biri haline geldi. Ancak kütüphane raflarını doldurmakla iş bitmiyor. Bu değerli kitapların aktif şekilde kullanılması da görevlerimiz arasında. Bu kitapların akademisyenlere, öğrencilere, bilim insanlarına daha kolay ulaşabilmesi için bu protokolü imzaladık. Vakfımız kurulduğu günden bu yana Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne her zaman destek olmuş ve gerektiğinde aynı desteği görmüştür. Bundan sonra da böyle devam edecektir. İmzaladığımız bu protokol ile bu durum resmiyet kazanmış olacak ve bu işbirliği daha etkin hale gelecektir. Bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetten ve destekten ötürü Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyor ve imzalanan protokolün vakfımıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ise bu işbirliği protokolünden duyduğu memnuniyeti aktardı. Laçiner; “ÇOMÜ kütüphanesi bölgenin en güçlü ve büyük kütüphanesi. Satın alınan ve bağışlanan kitapları ile kitap sayısı 200 bini geçti. ÇOMÜ Kütüphanesi gerçekleşen işbirlikleri ile daha da güçleniyor. Bugün burada, kitaplarımıza yenilerini ekliyor M. Osman Korfmann Kütüphanesi’nin değerli arşivini de ÇOMÜ Kütüphanesi listesine kazandırıyoruz. Bu anlamda bu protokol bizler için çok anlamlı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi, sadece üniversitenin ya da Çanakkale’nin değil. Kütüphanemiz isteyen herkesin ulaşabildiği, isteyen herkesin kitap taradığı ve arşivinden faydalandığı bir kütüphane haline geldi. Çok uzaklarda bir çalışma gerçekleştiren, araştırma yürüten bir öğrencimiz ya da akademisyenimiz ÇOMÜ arşivlerinden yararlanabiliyor. Bu çok sevindirici bir gelişme. Burası bir kütüphane olmasının yanı sıra, gerek ortamının sıcaklığı gerekse belli konulardaki kaynaklarıyla, arkeoloji, sanat, sanat tarihi gibi dallarda seminerler düzenlenebilecek, sohbet toplantıları gerçekleştirilebilecek bir yer. İmzalanan protokolün, burayı daha dinamik hale getireceğini ve buraya daha çok kişi çekeceğini de düşünüyorum. Bu bağlamda kütüphanemiz için duyarlılık gösteren herkes bizim için çok değerli. Sizlere de bu işbirliği içinde olduğunuz ve kitaplarınızla kütüphanemizi zenginleştirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.