Kordonda bibergazlı müdahale

Çanakkale`de, meşaleli yürüyüş yapmak isteyen öğrencilere çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etti. 8 kişinin gözaltına alındığı müdahalede biber gazından etkilenen 7 öğrenci ise hastaneye götürüldü.

1095
Kordonboyunda bir yürüyüş gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Öğrenciler yürüyüş yapmakta ısrarcı olunca, polis ekipleri bu kez astım hastası olan öğrencilerin biber gazından etkilenmemesi için bölgeden ayrılması için uyardı.
 
Uyarıların ardından yürüyüş haklarının engellenemeyeceğini belirten gençler bu haklarına sahip çıkmak isteyince; çevik kuvvet ekipleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Çevrede bulunan vatandaşların da şaşkın bakışları arasında çevik kuvvet ekipleri öğrencilere bibergazıyla müdahale etti. Bibergazından etkilenen 7 öğrenci 112 acil yardım ekiplerince hastaneye götürülürken, bölgede kalarak oturma eylemi yapan diğer öğrencilerde karga tulumba gözaltına alındı.
 
 
 
Kordonboyunda bir araya gelen 15 üniversite öğrencisi, `Yaşasın Dev Genç, Yaşasın Dev Gençliler`, `Kahrolsun faşizm`, `Yaşasın tam bağımsız Türkiye` sloganları atmaya başladı. Slogan attıktan sonra meşaleli yürüyüş gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Kordonboyunda yürüyüşün yasak olduğunu belirten polis ekipleri, öğrencileri uyardı. Tüm uyarılara rağmen yürüyüş yapmakta ısrarcı olan öğrencilere, polis ekipleri bu kez astım hastası olan öğrencilerin biber gazından etkilenmemesi için bölgeden ayrılması için uyardı. Yürüyüş haklarının engellenemeyeceğini  belirten gençler bu haklarına sahip çıkmak isteyince; çevik kuvvet ekipleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Çevrede bulunan vatandaşların da şaşkın bakışları arasında çevik kuvvet ekipleri öğrencilere bibergazıyla müdahale etti. Bazı öğrenciler sıkılan bibergazından etkilenerek ambulanslar ile hastaneye götürüldü.
 
Çevrede bulunan vatandaşların da etkilendiği bibergazı nedeniyle 7 öğrenci 112 acil yardım ekiplerince hastaneye götürülürken, bölgede kalan diğer öğrenciler ise polisin müdahalesini protesto etmek için oturma eylemine başladı. Çeşitli sloganlar atarak oturma eylemini sürdüren öğrenciler yeniden polis ekipleri tarafından uyarıldı. Yürüyüşlerini gerçekleştirmek isteyen 8 öğrenciye polis tarafından müdahale edildi. Bibergazının kullanıldığı ikinci müdahale de ise öğrenciler karga tulumba, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, gözaltına alınan 8 öğrenci ise serbest bırakıldı.
Paylaş