havadurum

Kordonboyu manidar bulundu

AKP’nin Çanakkale’deki yerel seçimi kazanabilmesi noktasında “Truva Atı” rolü üstlendiği eleştirilerinin yapıldığı Memur-Sen’in 1 Mayıs kutlaması ile ilgili olarak belirlenen yer, dün açıklandı. Truva Atı’nın da bulunduğu Kordonboyu’nda yapılacağı açıklanan eylemin yeri, manidar bulundu.

922
Çanakkale’de, merkezi 1 Mayıs kutlama kararı ile eleştirilen ve eylemi provokatif bulunan Memur-Sen Çanakkale il temsilciliği, dün düzenlediği açıklaması ile iddialara cevap verdi. ‘Truva Atı’nın da bulunduğu Kordonboyu’nda 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını dile getiren Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Yaşar, “Bu yıl, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını, Memur Sen camiası olarak ülkemizin her köşesinden gelecek misafirlerimizle birlikte barışın ve kardeşliğin şehri, Çanakkale’de, Kordonboyu’nda kutlayacağız. Çanakkale Memur Sen olarak tüm Türkiye’yi ve emekçi kardeşlerimizi Çanakkale’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının Memur Sen olarak, Çanakkale’de kutlanması konusunda bir haftadır basında farklı bilgi ve yorumlarla yer verilmiş olması sonucunda hem tüm ilimizi yerel basınımız vasıtası ile doğru bilgilendirmek, yanlış bilgi ve yorumları düzeltme ihtiyacı hissettik” dendi.
Yine “Çanakkale ruhu” dediler
Yaşar açıklamasında “Öncelikle 1 Mayıs’ın Çanakkale’de kutlanması kararı; ülkenin içinde bulunduğu sürece uygun olarak 98 yıl önce kardeşliğin ve bağımsızlığın temellerinin atıldığı Çanakkale ruhunu tekrar hatırlatmak adınadır. Kutlama alanı ile ilgili olarak KESK ve DİSK’in Cumhuriyet Meydanı ile ilgili müracaatları olduğu öğrenildiğinde aynı alanda değil Kordonboyu’nda kutlama talebimizi resmi olarak 16 Nisan tarihinde müracaatımızı yaptık. Israrla aynı alanı kullanacağımız ile ilgili haberler yapılarak barışın kenti Çanakkale’mizde gerginlik olacak gibi bir hava oluşturulmasını ve yorumlar yapılmasını anlayamadık ve üzüntüyle karşıladık” dedi.
Adres Kordonboyu!
Daha önce AKP’nin Çanakkale’de seçimi kazanması noktasında bu tür etkinliklerin bir “Truva Atı” rolü üstlendiği iddiaları kent gündeminde tartışılmıştı. Yaşar da adres olarak ünlü Truva Atı’nın da bulunduğu Kordonboyu’nu gösterdi. Yaşar, “Derdimiz bağcıyla değil, derdimiz üzüm yemek. Yani Çanakkale’den emekçinin hakkını ve barışın evrenselliğini haykırmaktır. Emekçilerin sesi olmak adına etkinlik ve organizasyon yapan tüm sivil toplum kuruluşlarının emek mücadelesine saygı duyuyoruz. Tüm Emekçileri ve Çanakkale halkını 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları için saat 10’da Kordon boyuna bekliyoruz” dedi.
Paylaş