Köprü çökmemiş; kirişler sağa yatmış!

Dün yayınladığımız ‘Çanakkale’de köprü çöktü: 2 yaralı’ haberimize ATAK inşaattan açıklama geldi...

805
Çanakkale’nin üçüncü köprüsü olacak İnönü köprüsünün yapımını üstlenen ATAK İnşaat Sahibi Selahattin Atak, haberde geçen ‘köprü çöktü’ tespitinin doğru olmadığını söyleyerek gazetemize gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
“Köprü üzerinde bulunan iki adet kiriş, üst bağlantılarının henüz yapılmamış olması sebebi ile rüzgarında etkisiyle sağa doğru hafif bir şekilde yatmıştır. Söz konusu kirişler 28.04.12 tarihinde düzeltilecek olup sonrasında döşeme betonu atılıp imalat sonlandırılacaktır. Köprünün statiği ile ilgili yanlış bir durum sözkonusu değildir. Olay esnasında iki tane ustamız da hafif çizikler ve darbeler oluşmuş olup kontrol amacıyla hastaneye götürülmüştür. Şu an ustalarımız iyi ve çalışır durumdalar.
 
1994 yılından beri köprü ve sanat yapıları konusunda faaliyet gösteren ATAK İNŞAAT bugüne kadar yapımını üstlendiği onlarca işte gösterdiği başarı ve performans ile tüm Türkiye`de bilinen bir marka haline gelmiştir. Ayrıca firmamız on yıldır ege bölgesinde inşaat sektöründe vergi birincisi olmuş ve ticaret odası tarafından özel ödüle layık görülmüştür”
 
Şimdi soruyoruz...
Bağlantısı yapılmadan; bir nevi gerekli önlemleri almadan hafif bir rüzgarda kirişlerin sağa yatması sonrası iki çalışanın çeşitli yerlerinden yaralanması ile sonuçlanan bu olay üzerine İlgili firmanın sanki bunlar normalmiş gibi yaptığı açıklamaya ne demeli?
 
Ayrıca gazetemizi maksadını aşan haber yapmakla suçlayan ilgililere şunu soruyoruz. Yukardaki resimde gördüğünüz sizin yatma olarak değerlendirdiğiniz sonuçta iki çalışanınızın yaralandığı bu olayı görmezlikten mi gelseydik?
 
Bizim gazetecilik anlayışımızda bu yok... Her gün iş kazaları nedeniyle onlarca işçinin yaşamını kaybettiği, yüzlercesinin yaralandığı iş güvenliği konusunun önemli bir sorunumuz olduğu bu koşullarda biz bu gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Sizler de gerekli önlemlerinizi alacaksınız.
Gazeteci olmanın sorumluluğu budur...
Paylaş