havadurum

Konteynırda yaşam çilesi!

435
6 Şubat 2017`de Çanakkale`nin Ayvacık ilçesinde sabah saat 06.51`de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem çok sayıda evin yıkılmasına neden olmuştu. Ak Parti milletvekillerinin deprem konutu sözü verdiği bölgede 86 yurttaş, 6 yıldır evlerini bekliyor! Ayvacık`ta, Gülpınar, Tuzla ve Yukarıköy başta olmak üzere 10 köyün etkilendiği deprem sonrası, bir kısım konutun yapıldığı bölgede, 42`si hala konteynırda yaşayan toplam 86 aile konutlarını bekliyor. Deprem bölgesinde depremzede ailelerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek açıklamalarda bulundu.
 
"İnsanlık onuru ayaklar altında..."
Bölgede 86 yurttaşın konut beklediğini dile getiren CHP`li Erkek, 42 vatandaşın 6 yıldır konteynırda yaşadığını ifade ederek, "Ne acıdır ki Kahramanmaraş depreminden 6 yıl önce aynı tarihte Ayvacık depremi meydana gelmişti. Üzerinden tam 6 yıl geçti. 6 yıldır 86 hak sahibi vatandaşımız evini bekliyor. Kimisi kirada, kimisi akrabasının yanında bekliyor. 42 aile de konteynırlarda yaşıyor. Bir ailenin 6 yıldır konteynırda yaşaması ne demektir? İnsan onurunun ayaklar altında kalması demektir" dedi
 
"Parti devleti, ucube sistem de enkaz altında kaldı"
Her yaştan vatandaşın, yaz kış konteynırda yaşadığını ifade eden Erkek, "Kışın buz gibi havada, küçücük konteynırın içinde yaşam sürdürülebilir mi? Sosyal devletin görevi nedir? 
Yurttaşlarının sağlıklı bir şekilde barınmasını sağlamaktır. Son deprem de bize gösterdi ki, bu parti devleti, bu ucube sistem de enkaz altında kaldı. Burada, Çanakkale`nin Ayvacık ilçesinde insanlık dramı yaşanıyor" dedi. 
 
86 aile Ayvacık`ta 6 yıldır konut bekliyor 
6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın `Bana bir yıl müsaade edin` dediğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Burada 6 yıldır aileler bekliyor" dedi. 99 depreminin üzerinden 24 yıl geçtiğini ve hiçbir şey yapılmadığını ifade eden Erkek, Ak Parti iktidarının bu dönemde, 8 tane imar affı getirdiğini söyledi. "AFAD, Kızılay gibi kurumlarımızı çürüttüler, liyakatsiz kadrolarla kurumları doldurdular. Onun için 6 yıldır burada 42 aile konteynırda yaşıyor, 86 aile evini bekliyor" dedi
 
"Yazlık saraylar bitiyor ama konut yapılamıyor"
Türkiye`nin bu tabloyu hak etmediğini söyleyen CHP`li Muharrem Erkek, "Yazlık sarayların nasıl hızla bitiriliyor, orman alanlarında madencilik için gerekli her türlü işlemi çok hızlı bir şekilde nasıl yapılabiliyor? Buna rağmen, insanların evlerini 6 yıldır teslim edemiyorlar. İnsan üzülüyor, utanıyor. Devletin temel görevi insanı korumaktır, aileyi korumaktır, insanların sağlıklı güzel evlerde oturmalarını sağlamaktır, çocukların iyi eğitim almasını sağlamaktır. Her türlü yetki ellerinde, bahane yaratmasınlar, mazeret üretmesinler" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
 
Paylaş