havadurum

Kongre Merkezi turizmcileri heyecanlandırdı

Çanakkale’ye yapılması planlanan Kongre Merkezi, kent turizmi açısından olumlu karşılandı. Turizm kenti Çanakkale’de görev yapan turizmciler, kongre merkezinin turizm açısından önemli olduğunu ancak, yapılacak olan kongre merkezinin geniş kapsamlı olarak inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

821
Kongre Merkezi’nin yapılacağı yer olan 90. Yıl Kültür Merkezi’nin olduğu alanı uygun olarak değerlendiren turizmciler, kent turizminin gelişmesi açısından Çanakkale’nin çok kapsamlı olarak inşa edilecek bir kongre merkezine ihtiyacı olduğunu dile getirdiler.
 
“Modern bir kongre merkezi olmalı”
Kongre Merkezi’nin hem Çanakkale’ye hem de turizme olumlu yönde katkısının olacağını ifade eden turizmciler; “Çanakkale’ye gerçek anlamda modern bir kongre merkezinin kazandırılması doğru bir yaklaşım. Çünkü, kentin bir kongre merkezine ihtiyacı var. Ortak akılda buluşarak, Çanakkale’ye bu tarz da bir tesis kazandırmak herkesi mutlu eder” dediler.
 
Turizm kenti Çanakkale’de görev yapan turizmciler, kongre merkezinin turizm açısından önemli olduğunu ancak, yapılacak olan kongre merkezinin geniş kapsamlı olarak inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kongre Merkezi’nin yapılacağı yer olan 90. Yıl Kültür Merkezi’nin olduğu alanı uygun olarak değerlendiren turizmciler ise, kent turizminin gelişmesi açısından Çanakkale’nin çok kapsamlı olarak inşa edilecek bir kongre merkezine ihtiyacı olduğunu dile getirdiler. Vali Güngör Azim Tuna’nın gündeme getirdiği Kongre Merkezi için düşüncelerini aldığımız turizmcilerin görüşleri şu şekilde:
 
 
Yıldız; “Kentin ihtiyacına cevap verebilecek şekilde yapılmalı”
Kongre Merkezi’nin hem Çanakkale’ye hem de turizme inanılmaz bir katkısının olacağını dile getiren ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, kongre merkezi için düşünülen yerin uygun olduğunu belirterek; “Çanakkale ciddi bir kongre merkezine ihtiyacı olan bir şehir. O yüzden Çanakkale’de büyük bir kongre ya da toplantı için bir otelin dışında başka bir yer yok. Spor salonları da buna uygun değil. Durum böyle olunca bu tür etkinlikleri yapabilmek için gerçekten büyük bir kongre merkezine ihtiyaç var. Çanakkale’de kongre merkezine elverişli bir yer olarak düşünülen mekan ise çadırın olduğu alan. Nasıl bir proje yapılacak onu bilmiyoruz. Bu kongre merkezini kentte kazandırılırken çok iyi düşünülüp öyle yapılmalı. Bir çok ihtiyaca cevap verebilecek şekilde düzenlenmeli. Aksi takdirde ucube bir şey çıktığı zaman da yapılan masrafların ve düşünülen yerin boşa gideceğini düşünüyorum. Yer bence uygun, ancak bir çok konuyu beraber düşünmek lazım. Kongre merkezinin kent turizmine katkısı olacağını düşünüyorum. Kentte çok güzel bir yaklaşım var. Herkes birleşiyor ve beraber kararlar alınıyor. Kentin yararına sevindirici işler yapılıyor. Bu kent açısından sevindirici bir olay. Böyle bir kongre merkezinin de gündeme gelerek hayata geçirilmesi Çanakkale’ye inanılmaz bir katkı sağlayacaktır. Bu konuda sayın Valimiz Güngör Azim Tuna’ya da teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Yalman; “Kongre merkezinin yapılmasını destekliyorum”
Çanakkale’ye yapılması planlanan Kongre Merkezi’nin kente kazandırılmasını desteklediğini ifade eden işadamı Hüseyin Yalman ise; “Çanakkale’de kongre turizmi de dahil yapılabilecek her türlü turizmin kentte yapılmasını zorlamak ve bunu sürdürülebilir kılmak hepimiz için çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Çanakkale’ye gelen insanların sayısını çok hızlı bir şekilde yukarıya çekecektir. Bu anlamda turizmin kentimize çok büyük bir katkısı var. Ama, kongre merkezi projesinden bilgi sahibi olmadan yer konusunda bir görüş belirtmek doğru olmaz. Çünkü proje hakkında bilgi sahibi değiliz. Ama yapılacak olan kongre merkezinin büyüklüğü ve gerekli donanımları bilmek lazım. Çanakkale’ye bir kongre merkezinin yapılmasını destekliyorum” diye konuştu.
 
 
Araz; “Modern bir Kongre Merkezi herkesi mutlu eder”
Çanakkale’ye modern bir Kongre Merkezi’nin kazandırılmasının turizmcilerin yanı sıra herkesi mutlu edeceğini kaydeden turizmci Hanifi Araz; “Kongre Merkezi’nin yer konusunda ancak imar durumuna uygun olması çerçevesinde herhangi bir eleştirim söz konusu olamaz. Ama Çanakkale’ye gerçek anlamda modern bir kültür ve kongre merkezinin kazandırılması doğru olur. Çanakkale Belediyesi’nin bu anlamda düşünceleri var. Ortak akılda buluşarak, Çanakkale’ye bu tarz da bir tesis kazandırmak herkesi olduğu gibi beni de son derece mutlu eder” dedi.
Paylaş