havadurum

Kocası tarafından kaçırılan kadın bulundu

439
7 Haziran tarihinde en son MOBESE kayıtlarında boşanmak üzere olduğu erkek İ.M.K`nin aracına binerken görülen İ.K., 60 saat sonra Çan ilçesine bağlı köyündeki evinde bulundu. Kendisini kaçıran İ.M.K`nin ise her yerde aranıyor... 
 
Kaburgalarında kırıklar, başında ise yarılma olduğu öğrenilen İ.K., jandarmadaki ilk ifadesinde 60 saat boyunda yaşadıklarını anlattı. 
 
Evine gizlice girip saklanmış!
Jandarmadaki ifadesinde İ.K., 7 Haziran günü 16:30 sıralarında işten geldiğini ve iş elbiselerini çıkardıktan sonra lavaboya girdiğini, tam bu banyoda saklanan boşanmak üzere olduğu erkeğin üzerine atladığını söyledi. 60 saatlik kaçırılma sürecinin böyle başladığını dile getiren İ.K., evde defalarca darp edildiğini ve tecavüze uğradığını söyledi. 
 
Plastik kelepçe ile bağlamış ve ölüm tehditleri etmiş 
Çırpınarak kurtulmaya çalışan mağdur kadın, kendisini plastik kelepçe ile kelepçelediğini, sonra üç tane şırınga çıkararak; "Bunlarda zehir var" dediğini aktardı. Bu sırada şırıngalardan birini boynuna saplamaya çalıştığını ancak çırpınmanın etkisiyle saplayamadığını aktaran kadın, "Yapma bağırmayacağım, söz" dediğini, sonrasında da, boşanmak üzere olduğu erkek İ.M.K`nin, köyden samimi arkadaşı olan A.K.`yi aradığını arayarak araba istediğini Salı gecesi saat 01:00 sıralarında da araca binerek evden uzaklaştıklarını söyledi. 
KADES uygulaması çalışmamış!
Araçla köyün girişine kadar gittiklerini, sonrasında ise araçtan inerek ormanlık alana doğru kaçmaya başladıklarını dile getiren mağdur kadın, bu esnada kendisini kaçıran erkeklere göstermeden üç kere KADES uygulamasına bastığını, ancak "İmdat Çağrısı"nın görülmediği söyledi. 
 
Tehdit ve darp ormanda da sürmüş 
Boşanmak üzere olduğu erkek İ.M.K`nin, tüfeği, iki tane bıçağı ve kalan 2 şırıngayı da yanına alarak önce kendi sayasına (hayvan damı) götürdüğü, burada önceden hazırladığı yiyecekler ve giysilerin bulunduğu çantayı alarak ormanlık alana devam ettiklerini anlatan mağdur kadın, yaklaşık 2,5 gün ormanda kaldıklarını jandarmadaki ifadesinde anlattı. Ormanda sık sık darp edildiğini, işkenceler gördüğünü dile getiren kadın, boğazını sıkarak, "Seni öldürüp bu dereye gömeceğim" dediğini anlattı. Kaçışları esnasında Jandarma ve AFAD ekiplerinin kendilerini sıkıştırdığını, kendilerini arayan ekiplerin çevrelerinden dolandıklarını anlatan mağdur kadın, hatta bir keresinde başına tüfeği dayayarak "sesini çıkarırsan öldürürüm" dediğini ifadelerinde yer verdi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş